Som ambassadør for Salam er Flamur Kastrati en del av et team som jobber med å synliggjøre skeive med muslimsk bakgrunn, og også inspirere idretten til å bli mer inkluderende og trygg for skeive.

Flamur Kastrati: Alle skal ha respekt

Publisert

Spissen i Kristiansund Ballklubb (KBK), Flamur Kastrati, har vært ambassadør for den skeive muslimske organisasjonen Salam i seks måneder.

– Jeg tror jeg har hjulpet noen til å forstå hva de kan si og ikke si, og ikke kaste ut av seg hva som helst. Blant annet en del kompiser av meg i Groruddalen, forteller Kastrati til Blikk.

Mange kontaktet ham etter at han kalte Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo for «jævla soper» under kampen mellom Vålerenga og Kristiansund i oktober i fjor. I ettertid har Kastrati sagt at han ikke visst at det var nedsettende ord om homofile.

– Folk i toppfotballen og i lavere divisjoner har også tatt kontakt for å si at jeg har hjulpet dem til å forstå at vi har brukt ord som sårer. Det varmer hjertet mitt. Jeg håper også at det er lov å gjøre feil, og å innse hva en har gjort og så legge seg flat. Men jeg vil ikke bare si unnskyld, jeg vil også bidra mer. Jeg må vise med handling at det går an å få til et bedre samfunn, og inkludere alle. Alle skal ha respekt og trives med hverandre, sier Kastrati

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS