Urix

Norge løftet lhbt-rettigheter på FNs høynivåuke

Norge er på plass i New York under FNs høynivåuke, og utenriksminister Anniken Huitfeldt løftet lhbt-rettigheter i møte med FNs kjernegruppe for lhbt-rettigheter.

FNs kjernegruppe for lhbt-rettigheter.
Publisert Sist oppdatert

Verdens største og viktigste politiske møteplass, FNs høynivåuke, er nå i gang. Den norske delegasjonen ledes av statsminister Jonas Gahr Støre. I tillegg deltar utenriksminister Anniken Huitfeldt, utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim, klima- og miljøminister Espen Barth Eide og helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.

Det er ofte krevende å jobbe for lhbt+-rettigheter i FN. Innflytelsesrike land og velfinansierte organisasjoner bruker ressurser på å undergrave de rettighetene og anerkjennelsen som lhbt+ har kjempet seg fram til.

FNs kjernegruppe for lhbt-rettigheter, med sine 42 medlemsland, har de siste 15 årene vært viktig for koordineringen av progressive lands innsats på feltet. Arrangementet under høynivåuka er blitt en årlig tradisjon for medlemmene. Norge har vært med siden begynnelsen.

Utenriksminister Huitfeldt påpekte at årets 15-årsjubileumsmøte er en anledning til å feire alt som er oppnådd, inkludert opprettelsen av embetet til FNs uavhengige ekspert for seksuell orientering og kjønnsidentitet, men også til å styrke innsatsen for slå tilbake motkreftene og bistå de som lever i regimer der hatet, diskrimineringen og undertrykkingen vokser. Dette budskapet falt i god jord hos sivilsamfunnsrepresentantene som var til stede, som alle manet medlemmene av kjernegruppa til økt innsats.

 

 

 

Powered by Labrador CMS