Urix

Kvinner som lever utenfor patriarkalske normer og heteronormative ideer om kjønn, er sårbare for kjønnsbasert vold. Volden de opplever, tas ofte ikke på alvorlig, ifølge Reem Alsalem, FNs nye spesialrapportør om vold mot kvinner.

FN-rapportør inkluderer skeive kvinner

Publisert

VOLD MOT KVINNER var det overordnede temaet da Reem Alsalem, FNs nye spesialrapportør om vold mot kvinner, holdt sitt første innlegg i organisasjonens generalforsamling i oktober.

Jordanske Alsalem fortalte at hennes fokusområder for hennes neste treårsperiode er vold mot kvinner i urbefolkninger og i forbindelse med klimautfordringer, psykisk vold mot kvinner og relasjonen mellom statsløshet, kjønn og kjønnsbasert vold.

For lhbt-aktivister var det også en positiv nyhet at Alsalem vil vie stor oppmerksomhet til «interseksjonalitet i området kjønnsbasert vold mot kvinner, seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk».

«For mange kvinner og jenter gjør det faktum at de lever utenfor patriarkalske normer og heteronormative ideer om kjønn, at de er sårbare for kjønnsbasert vold. Samtidig ser vi at volden de opplever, ofte ikke tas så alvorlig som den burde. Denne gruppa må få oppleve en mye tydeligere respons fra medlemsnasjonene og andre for å sørge for at deres menneskerettigheter blir ivaretatt», sa Alsalem fra talerstolen.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS