For første gang ser konsul Ingeborg Lund den særegne Sukkertoppen fra sjøsiden i Rio.
For første gang ser konsul Ingeborg Lund den særegne Sukkertoppen fra sjøsiden i Rio.

Drømmen om Rio

Konsul i Rio de Janeiro høres glamorøst ut. Sannheten er at Ingeborg Lund sjelden nyter solnedganger eller svinger seg til fengende sambarytmer nattetid. Men selv med ti timers arbeidsdag elsker hun den krevende og givende jobben.

Publisert Sist oppdatert

De røde solrefleksjonene på havet ved ikoniske Ipanema beach skaper postkortstemning de luxe. Jeg er på vei til konsulens leilighet i den fasjonable bydelen Leblon. Konsulboligen ligger på toppen av en blokk rett forbi Ipanema, i en gate som slynger seg bratt oppover, omkranset av et grønt eldorado. Ingeborg Lund og samboer Hæge Kranstad trenger ikke å ta søndagsturen til Jardim Botânico, de har botanisk hage rett utenfor døren. Gradestokken viser 30 denne lumre kvelden i desember. Ingeborg og Hæge tar imot Blikk iført shorts og singlet, og barbeint tar vi trappen opp i leilighetens andre etasje, til takterrassen. Kristus-figuren, det kjente landemerket på toppen av Corcovado-fjellet, skimtes i det fjerne.

Ingeborg falt pladask for Rio da hun hadde sommerjobb på generalkonsulatet i 2010. Drømmen om å arbeide og leve i Rio en periode begynte å ta form.

– Da jeg søkte konsulstillingen høsten 2014, trodde jeg ikke at jeg skulle få den, sier hun og tenner stearinlys. Mørket skal snart falle på, og Cristo Redentor skal snart lyse opp på fjelltoppen. Drømmen om et utenlandsopphold i Sør-Amerika er oppfylt.

ALDRI NOE PROBLEM

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS