Kjærlighet overalt uansett

Årets kampanje fra FRI skal bidra til synlighet i fravær av store parader og folkefester.

Publisert Sist oppdatert

FRI

· FRI er en landsomfattende organisasjon som arbeider politisk og sosialt for at mennesker som bryter med normer for kjønn og seksualitet skal kunne leve åpent uten frykt for å bli sosialt utstøtt, diskriminert eller trakassert. Les mer på foreningenfri.no.

· FRI arrangerer Pride-festivaler over hele landet. Mer informasjon på foreningenfri.no.

· Årets kampanje for FRI er “Kjærlighet overalt uansett” der prider skal utsmykke bygder og byer som ville hatt parade dersom det ikke var Covid-19.

· Juni er offisiell pridemåned og vil markeres med Global Pride 27. juni over hele verden.

Gjennom store og synlige utsmykninger i alle landets paradebygder og paradebyer under slagordet «kjærlighet overalt uansett» håper FRI at Pride fortsatt blir synlig og viktig over hele landet.

– Pride 2020 blir annerledes, men det betyr ikke at Pride forsvinner og at den du er ikke er viktig lenger. For vår kjærlighet gjelder overalt og uansett, sier FRI-leder Ingvild Endestad.

– Pandemien gjør at vi ikke kan møtes slik vi pleier, men vi kan være synlige og stå opp for et samfunn der kjærlighet får gjelde uansett.

Regnbuestafett gjennom Norge

Pride 2020 blir en stafett-aksjon som går fra by til by gjennom året, hvor hver Pride får i oppgave å utsmykke et sted i byen med regnbue-farger. På den måten kan hver festival bidra med noe unikt, og dere gir lokalsamfunnet mulighet til å vise støtte og oppleve fargene som Pride vanligvis gir deres by.

Nord-Troms Pride først ut

For første gang skal Nord-Troms Pride arrangeres, og de er også de første til å sparke i gang kampanjen. Torsdag 4. juni avdukes «Trekanten» i trekanten på Storslett.

– I år er det 75 år siden frigjøringen, og historien om de homofile fangene som måtte bære rosa trekant skal fortelles gjennom kunsten, sier Asgeir Fagerli Langberg i Nord-Troms Pride.

Fergeleiet på Lyngseidet og fotgjengerovergangen på Storslett i Nordreisa skal også males i regnbuens farger.

– Dette er den eneste innfarts- og utfartsvei til Finnmark, så det vil fungere som en Pridepassasje i uken som kommer, sier Langberg.

Hadeland, Oslo og Bergen følger etter

Juni er også måneden for Hadeland Pride (17.06), Oslo Pride (19-28.06) og Regnbuedagene i Bergen (4-7 og 27.juni). - I løpet av juni håper vi at flere synlige kunstverk vil dukke opp og vise vei ut av ensomheten som mange kjenner på nå og inn i et fargerikt fellesskap, forteller Endestad. Kampanjen vil fortsette gjennom hele året i alle byene der FRI har pride.

– Vi håper kommunene ønsker å bli med på laget og gi oss tillatelser til å dekorere det offentlige rom nå som vi ikke har mulighet til å være synlig med våre parader, avslutter Endestad

Powered by Labrador CMS