Fra paraden under Oslo Pride 2017. Foto: Reidar Engesbak.

Ny festival for positiv seksualitet

– Seksuell helse er ikke bare fravær av sykdom eller problemer.

Publisert

En ny festival ser dagens lys, viet til nytelse og seksualitet. Festivalen NYT- Nasjonal festival for positiv seksualitet, går av stabelen i Oslo 9.-11. november.

Festivalsjef Kjersti Helgeland forteller at bakgrunnen for at hun tok initiativ til festivalen er at det finnes altfor få arenaer der voksne mennesker, uavhengig av kjønnsidentitet eller seksuell orientering, kan få inspirasjon, kunnskap og kanskje utfordre tankesettet sitt rundt seksualitet og nytelse.

– Seksuell helse er ikke bare fravær av sykdom eller problemer. God seksuell helse krever en positiv og respektfull tilnærming til seksualitet og seksuelle relasjoner, så vel som mulighetene til seksuell nytelse og trygge og gode seksuelle erfaringer, sier Kjersti Helgeland.

Helgeland ser seksualiteten som vår grunnleggende livskraft, som vi snakker alt for lite om.

– Og kan for lite om, og som lider under mange sex-negative strømninger i samfunnet. Vi må ta kraften tilbake! sier hun til Blikk.

– Med positiv seksualitet menes god seksuell helse, en positiv og respektfull tilnærming med fokus på seksualitetens betydning for fysisk, mental og sosial velvære.

Intensjonen er at Nytfestivalen blir en start på en bevegelse, der fagfolk, aktivister og vanlige folk bidrar til å bryte ned tabuer, normalisere seksualitet og nakenhet – for å stå opp mot de kreftene som forvrenger, fremmedgjør og fordømmer seksualitet.

– Vi håper festivalen kan sette positiv seksualitet på den offentlige dagsorden, skape oppmerksomhet og åpenhet omkring temaet, og redusere fordommer og tabuer rundt det å snakke om seksualitet.

Festivalen arrangeres på Litteraturhuset i Oslo. Det er 50 ulike arrangementer å velge blant fra fredag 9. til søndag 11. november, om alt fra burlesque, BDSM, barns seksualitet, nytelse til porno, sex og religion.

Info og fullstendig program: nytfestivalen.no

Powered by Labrador CMS