Fotball

Fotballstjerne nektet å spille i regnbuedrakt

Midtbanespiller Idrissa Gueye var ikke å se på banen da Paris Saint-Germain FC spilte ikledd regnbuefarger.

Idrissa Gana Gueye (t.v.) har fått kritikk etter fraværet under kampen. Her med Senegals president Macky Sall, som offentlig støttet Gueye etter avgjørelsen.
Publisert

Hver 17. mai markeres Den internasjonale dagen mot homo-, trans- og bifobi (IDAHOT). I et forsøk på å ta et oppgjør med fobien i fotballverdenen, stilte Paris Saint-Germain FC (PSG) i fotballdrakter med regnbuefarger.

For andre år på rad glimret imidlertid midtbanespilleren Idrissa Gueye med sitt fravær. Gueye skulle ha vært med i lørdagens bortekamp mot Montpellier, men trakk seg av «personlige årsaker».

PSG spilte også i fjor i regnbuefarger. Da mente flere franske medier at Gueyes fravær skyltes at han nektet å ha regnbuen på drakten. Det franske fotballforbundet krever nå at Gueye forklarer seg.

Gueye har ikke kun fått kritikk for valget om å utebli fra kampen. Senegals president Macky Sall viste sin støtte til senegalesiske Gueye på Twitter:

– Jeg støtter Idrissa Gana Gueye. Hans religiøse tro må respekteres, skrev presidenten på IDAHOT-dagen 17. mai.

PSG konkurrerer i toppdivisjonen i Frankrike og regnes som en av landets mest suksessfulle klubber. De har vunnet over 40 offisielle utmerkelser, blant annet ti ligatitler og ett europeisk trofé.

Powered by Labrador CMS