Urix

Kaller David Beckham for løgner

Publisert Sist oppdatert

Det kom reaksjoner blant aktivister, fans og menneskerettighetsorganisasjoner da det ble kjent at den David Beckham hadde sagt ja til å være frontfigur for Qatar i forbindelse med at landet arrangerte fotball-VM i 2022.

Det var en jobb han ifølge britiske medier fikk i underkant av to milliarder for å gjøre. Beckham var til stede i Qatar under mesterskapet, og markedsførte landet i sine sosiale medier.

Den kjente britiske homoaktivisten Peter Tatchell var en av mange som kritiserte fortballstjernen. Kritisk var også Nas Mohammed, den eneste åpne homofile personen i Qatar.

I et intervju med The Athletic i sommer har Beckham forklart at han ikke svarte på kritikken fordi at han ønsket å la fotballen snakke for seg selv, og at han regnet med at mesterskapet ville sette problemene i Qatar på dagsorden. Han hevdet også at han pratet med folk i lhbt-miljøet i Qatar. I et nytt intervju med Expressen reagerer Nas Mohammed sterkt på dette.

«Ingenting av det han sier er sant, alt er løgner. Det er åpenbart at den eneste grunnen til at han gjorde det intervjuet var for å renvaske sitt eget rykte. Hvem pratet han med? Hvilket lhbt-miljø? Det er ulovlig å være lhbt-person i Qatar, så hvordan kunne han prate med noen uten at det skulle få konsekvenser for personen?» spør Mohammed.

Powered by Labrador CMS