Sport

Historisk mål

Europas første transmaskuline fotballag spilte sin første kamp på Transsynlighetsdagen.

Spillerne i TRUK United FC jubler over å ha skåret mål mot Dulwich Hamlet FC Supporters Team.
Publisert

– Det var et veldig, veldig spesielt øyeblikk, sier kaptein Arthur Webber til dazeddigital.com, da transherrelaget scoret sitt første mål.

Laget tapte 8-1, men det la ingen demper på stemningen hverken for spillerne og de 500 publikummerne som hadde møtt opp for å se kampen.

Det var første gang laget, som består av både amatører og semi-profesjonelle spillere, spilte sammen. De fleste av spillerne kjente ikke hverandre, og bortsett fra et par timer trening før kampen hadde de ikke spilt samme før. Likevel spilte de ifølge Webber imponerende sammensveiset.

Rekruttering

Da Webber la ut en oppfordring på Twitter om å stille et fotballag tok mange kontakt. Andre ble hentet inn av Lucy Clark, som i fjor grunnla transfeminine fotballklubben TRUK United FC. I år ble altså klubben utvidet med et herrelag.

Clark som er den første åpne transkjønnede fotballdommeren i verden, grunnla klubben fordi mange transpersoner hadde ytret ønske om å komme tilbake til fotballen, men var redd for å ikke få innpass i ciskjønnede fotballag.

Powered by Labrador CMS