Kommunevalg

– Må forhindre fraflytting

Blikk har snakket med FRIs fylkeslag om hva som er viktig for dem i årets kommunevalg. Først ut er FRI Troms- og Finnmark.

Heidi Hilmarsdotter Hansen.
Publisert

FRIs leder i Troms og Finnmark, Heidi Hilmarsdotter Hansen mener det viktigste er at de får på plass en handlingsplan i de kommunene som ikke har det.

 – Kommunene i Nord-Norge er dårlige på det, legger hun forklarende til. Det er spesielt viktig nå som fylket skal oppløses fra 1. januar 2024.

 Hilmarsdotter Hansen peker på at det er viktig at kommunene viser at de er opptatte av skeives levekår for å hindre fraflytting av lhbt+befolkningen. Hun berømmer Harstad for å ha fått på plass handlingsplanen, men mener at gjennomføringen skranter litt.

 – I Tromsø ga de midler til Arctic Pride slik at de kan ha en festivalsjef ansatt på full tid. Men det skorter på handlingsplanen, den har de ennå ikke fått på plass. I Harstad er handlingsplanen vedtatt, men den følges ikke opp med konkrete handlinger.

 – Sånn er det med politikere, de er flinke til å vedta ting, men har problemer med gjennomføringen, sier Hilmarsdotter Hansen.

 Når det gjelder den skeive politiske representasjon i partiene er hun mer usikker.

 – Jeg bor på Finnsnes og vet at i SV, som er mitt parti, er den skeive representasjonen bra, men hvordan det er i de andre partiene vet jeg ikke. Et av de problemene vi møter er at skeive som engasjerer seg politisk flytter.

 Hansen forteller at et av målene de har hatt til årets lokalvalg har vært å etablere en velgerguide for å tydeliggjøre de politiske partienes skeive politikk.

 – Det er tidkrevende så jeg vet ikke om vi får det til, men det hadde vært fint å ha det på fylkesnivå.

 

Powered by Labrador CMS