Kommunevalg

– Gode intensjoner og dårlig gjennomføring

– Det var bred politisk enighet om å få på plass handlingsplanen, men så ble den tilsynelatende lagt i en skuff, sier leder i Harstad Pride og høyrepolitiker Jørn Johansen til Blikk.

I mindre byer kan det være vanskelig å måtte ta rollen som skeiv politisk vaktbikkje, men leder for Harstad-Pride Jørn Johansen mener at det er det som må til for å sikre bedre lhbt+politikk.
Publisert

Lhbt+handlingsplan har stått høyt på liste over saker som er viktig for FRIs fylkeslag til årets fylkesting- og kommunestyrevalg.

– Harstad kommune har en veldig fin handlingsplan med gode tiltak for kjønn og seksualitetsmangfold, men de fleste tiltakene iverksettes ikke, sier leder i Harstad Pride og høyrepolitiker Jørn Johansen til Blikk. 

– Vi har et godt samarbeid med ordfører Kari-Anne Opsal (Ap), og vi opplever heller ikke politisk motstand fra bypolitikerne. Men få konkrete tiltak er satt i gang. Det har vært gode politiske intensjoner, men det skorter på den praktiske gjennomføringen. 

Ifølge Johansen er det i kommuneadministrasjonen det stopper opp. Handlingsplanen er for dårlig forankret på de fleste etatsnivåer. Men han mener at byens skeive aktivister selv også må ta en del av skylden. 

– Det er en tendens til at vi skeive gjemmer oss bort. Vi må være mer vaktbikkjer og rope høyere, påpeker han. 

I de mindre byene er ofte det skeive miljøet et lite antall personer, og Pride-arbeidet tar mye av tiden. 

– Vi får støtte fra Harstad kommune til Pride, men det monner lite når så mye av vår tid er bundet opp til arbeidet med å søke midler fra ulike instanser for å kunne ha Pride. 

Det hadde vært enklere å drifte med mer forutsigbare støtteordninger.

– Under årets Pride-festival som er fra 4. til 9. september, har vi invitert til politikerdebatt om partienes lhbt+politikk og vil utfordre partiene på hva de vil gjøre for å hindre at skeive velger seg bort fra byen, sier Jørn Johansen. 

 

Powered by Labrador CMS