Transsynlighet

Transtog og transglede

– Vi gleder oss til en aktivistdag fylt med transglede og synlighet, sier Newt Petride i Skeiv Verden, som sammen med PKI, Chemfriendly, Inkluderende Feminisme, Garmeres og FRI arrangerer transsynlighetstog og mer lørdag 6. april.

– Vi håper så mange som mulig blir med oss på feiringen, sier Newt Petride i Skeiv Verden.
Publisert

Transsynlighetsdagen falt i år på påskesøndagen 31. mars, og mange var bortreist. Men det betyr ikke at løpet er kjørt.

– Fordi vi ønsker at transmiljøet skal feires og være synlig med så mange som mulig deltakere, vil markeringen i Oslo i år skje én uke etter, lørdag 6. april. Vi gleder oss til en dag fylt med transglede og synlighet, til plakatverksted, tog, sofasamtale og bingo, sier Marianne Gulli, styreleder i FRI Oslo og Viken.

I Oslo går Pasientorganisasjonen for Kjønnsinkongruens (PKI), Chemfriendly, Inkluderende Feminisme, Garmeres, Skeiv Verden, Skeiv Ungdom og FRI sammen og inviterer til transsynlighetstog og mer lørdag 6. april.

– Dagen starter med plakatworkshop og sosialt samvær i Mariboesgate 13, i felleslokalene til PKI, Skeiv Ungdom og FRI. Her serveres pizza før alle gjør seg klare for tog gjennom Oslos gater til Sentralen, sier James Dickson, leder i PKI. 

Toget ender opp på Sentralen, hvor det i løpet av kvelden blir en sofasamtale, transbingo og mer.

– I sofaen har vi en samtale som skal handle om transglede som revolusjonerende praksis. I sofaen sitter Rio Vik, Koyote Millar, Elisabeth George, Maria Puenchir, og Vjolla Emiri som vil lede samtalen, sier Sam Achelous Ohrt i Skeiv Ungdom Oslo og Viken.

Temaet for samtalen handler i stor grad om å vise fram nettopp transglede, i motsetning til all stigma og sykeliggjøring som finnes i samfunnet. 

Utover kvelden blir det transbingo med premier, med Christine Marie Jentoft og James Dickson som bingovertskap. 

– Vi gleder oss til en aktivistdag fylt med transglede og synlighet, og håper så mange som mulig blir med oss på feiringen, sier Newt Petride fra Skeiv Verden.

Info: Transsynlighetsdagen

Powered by Labrador CMS