Nils-Erik Flatø.

Nils-Erik Flatø skal lede FRI Oslo og Viken

– Jeg tar ikke min frihet for gitt. Jeg vet at mange har gått i bresjen for at jeg skal kunne leve mitt liv fullt ut. For å få det til, organiserte de seg i det som nå er FRI.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag 29. februar ble Nils-Erik Flatø valgt til leder av FRI Oslo og Viken. Flatø tar over vervet etter Brita Brekke.

I et intervju med Blikk før valget fortalte Flatø at det viktigste er å bygge organisasjonen, samt ta vare på styremedlemmer, ansatte og medlemmer.
– Jeg tar ikke min frihet for gitt. Jeg vet at mange har gått i bresjen for at jeg skal kunne leve mitt liv fullt ut, og for å få det til organiserte de seg i det som nå er FRI. Det er en stolt arv å videreføre, og det er flere kamper som gjenstår å vinne. Jeg vil bli leder i Fri Oslo og Viken fordi jeg har lyst til å ta i bruk min evne til å motivere mennesker, min inkluderende lederstil og alt jeg mener at jeg kan om påvirkningsarbeid i møte med politikere og beslutningstakere til å sanke noen nye seire for bevegelsen i fylket. Jeg vil bygge opp styremedlemmer, aktivitetsgrupper, ansatte og medlemmer slik at vi styrker det laget vi trenger for å få det til. Når jeg tenker på alt jeg har lyst til å få til i FRI Oslo og Viken så tenker jeg ikke at jeg skal gjøre det alene. Vi skal få det til sammen. Hvis jeg får medlemmenes tillit til å lede det arbeidet, så skal jeg gi dem alt jeg har.

Jeg har lyst til å reise og besøke så mange av aktivitetsgruppene våre jeg rekker før årsmøtet.

Nils-Erik Flatø

Et annet viktig punkt for Flatø er å engasjere medlemsmassen i fylket Oslo og Viken.
– Dette er kanskje den viktigste oppgaven en nyvalgt leder må kaste seg inn i. Det er ikke lang tid fra årsmøtet vårt til FRIs landsmøte, og på det landsmøtet skal vi være en representativ delegasjon som kan tale på vegne av ett fylkeslag som representerer halvparten av medlemmene i FRI. Jeg har lyst til å reise og besøke så mange av aktivitetsgruppene våre jeg rekker før årsmøtet, særlig de som ligger i tidligere Østfold og Buskerud. Jeg vil høre med dem hvor skoen trykker: hva er det som opptar dem og hva trenger de fra ledelsen i FRI Oslo og Viken? Jeg vil gjøre meg kjent og sørge for at veien er kort fra dem til meg, og vise med min tilstedeværelse at jeg mener alvor med at de skal være representert. Det er lett å tenke at en minnelig sammenslåing er det samme som at man har en ny organisasjon uten interessekonflikter, sier Flatø.

Hele Oslo og Viken skal bli sett og hørt.

Nils-Erik Flatø


FRI Oslo og Akershus har hatt en profil, men den må nødvendigvis endre seg når fylkeslaget blir større og flere stemmer skal være med og bestemme.
– Hva nye FRI Oslo og Viken skal være, hva vi skal mene og hvordan vi ønsker å arbeide fremover må vi bestemme i fellesskap. Det kan jeg ikke finne ut av over e-post eller telefon, jeg må ut og reise og møte medlemmene våre. Hele Oslo og Viken skal bli sett og hørt, og min erfaring er at vi tåler å inngå noen kompromisser så lenge vi har blitt involvert og tatt på alvor. Dette mener jeg også er måten å engasjere medlemmene våre. Det er ikke veldig engasjerende å føle at man tilhører periferien, og jeg forstår at det ikke er lett å ta med seg hele aktivitetsgruppen i Kongsberg inn til Oslo – så da vil jeg ta FRI Oslo Viken ut til dem, sier Nils-Erik Flatø til Blikk.Styret i FRI Oslo og Viken 2020.

Styret i FRI Oslo og Viken 2020
Leder: Nils-Erik Aasen Flatø (ny)
Politisk nestleder: Jan Elisabeth Lindvik – gjenvalg i styret, opprykk fra styremedlem (nr tre fra høyre i bildet).
Organisatorisk nestleder: Olav Persson Ranes – gjenvalg) (til venstre i bildet)
Styremedlem: Grace Tabea Tenga – gjenvalg (nummer to fra høyre)
Styremedlem: Lars Kristian Selbekk ny – (nummer fire fra høyre)
Styremedlem: Ingrid Kornstad – gjenvalg, opprykk fra vara ((nummer tre fra venstre) Styremedlem: Rakel Malene Røsandnes – ny (nummer fire fra venstre)
Varamedlem: Selena Sefany – ny (nummer to fra venstre)
Varamedlem: Martin Skjold – ny (til høyre i bildet)
Varamedlem: Elan Morgan – ny (ikke tilstede da bildet ble tatt)
Varamedlem: Amir Hashani – ny (ikke tilstede da bildet ble tatt).

Powered by Labrador CMS