25. juni

SV sikret 500 000 til Støttegruppa 25. juni

I revidert nasjonalbudsjett har SV sikret midler til Støttegruppa 25. juni, i tillegg fortsatt støtte til Rosa kompetanse justis og til et nasjonalt kompetansesenter innen hatkriminalitet.

f.v. FRI-leder Viljar Eidsvik, Leder i støttegruppa, Espen Aleksander Evjenth, SV-leder Kirsti Bergstø, Skeiv Ungdom-leder Jane-Victorius Boksaksen og Andreas Sjalg Unneland, justispolitisk talsperson SV.
Publisert Sist oppdatert

SV-leder Kirsti Bergstø inviterte skeive organisasjoner til lunsj tidligere denne uka. Under lunsjen kunne hun avsløre at SV i forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett hadde sikret midler til Støttegruppa 25. juni.

– Jeg er bekymret for det landskapet av hatytringer skeive nå står i, sier Bergstø i en pressemelding.

Lunsjen ble holdt for å få innsikt i hvordan de skeive organisasjonene opplever den offentlige debatten rundt skeive spørsmål om dagen, spesielt sett i lys av regnbueflagg-debattene som har gått, og hva de ønsker og trenger av konkret politikk framover.

– Jeg er bekymret for det landskapet som ble tegnet opp i møtet med organisasjonene, og som vi ser i kommentarfelt og utspiller seg i offentligheten, sier Bergstø.

– Det skal være rom i samfunnet vårt til å være den en er, og elske på den måten en elsker, uten å være redd for andres ord eller handlinger.

Å gi trygghet til minoritetsgrupper er også en politisk oppgave ifølge SV-lederen.

– Og når vi ser hatkriminaliteten mot skeive og presset i den offentlige debatten øke på denne måten, må vi som folkevalgte også komme på banen.

–Vi må lage rammene for at viktige aktører og institusjoner er rustet godt i dette arbeidet, da trenger vi å høre hva som trengs fra de som står i det.

Bergstø mener alle et ansvar for å tale hat og diskriminering imot.

– Jeg ser at det er en vond kamp å stå i for mange, men jeg vil understreke at vi er mange allierte som står sammen med dem.

Under lunsjen kunne Bergstø avsløre at SV i forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett hadde sikret midler til Støttegruppa 25. juni, i tillegg til en million kroner til Rosa Kompetanse Justis og fem millioner til et nasjonalt kompetansesenter innen hatkriminalitet.

– Vi er veldig glade for at vi fikk på plass penger til Støttegruppa 25. juni i årets forhandlinger om revidert nasjonalbudsjett, og at vi flere ganger har sikret penger til tiltak mot hatkriminalitet mot skeive, samt til å løfte kompetansen hos politiet gjennom Rosa Kompetanse Justis, sier Bergstø.

– Så er det selvfølgelig mange ting som gjenstår i arbeidet vårt for å trygge skeive framover.

 

Powered by Labrador CMS