Kommunevalg

– For FRI Vestland går nesten alt på skinner

Blikk har snakket med FRIs fylkeslag om hva som er viktig for dem i årets kommunevalg. I dag: FRI Vestland.

– Transpersoner er i dag i den samme situasjonen vi homofile var i for noen tiår siden med dårlige levekår, sier Torgeir Toppe, leder i FRI Vestland.
Publisert Sist oppdatert

Ifølge Torgeir Toppe, leder i FRI Vestland, har FRI, Pasientorganisasjonen for kjønnsinkongruens (PKI), og Skeiv Verden et godt samarbeider med partiene i bystyret.

– De støtter oss, og de fleste av disse partiene har politikere som er åpne skeive.

Toppe forteller at de jobber for å få på plass ny handlingsplan fordi den forrige er utgått.

– Vi vet at den kommer, men vi er utålmodige. Det må man være i politikken, sier Toppe som selv har lang erfaring som nestleder i Vestland Arbeiderparti.

– Hadde politikerne brukt hodet og tenkt på at de skulle fri til den skeive velgermassen hadde den nye handlingsplanen ligget på bordet til kommende valgkamp, mener Toppe.

Han sier at levekår for transpersoner er et tema som har fått topplassering i lokallagets politiske arbeid.

– Transpersoner er i dag i den samme situasjonen vi homofile var i for noen tiår siden med dårlige levekår. De møter diskriminering både i boligmarkedet og på arbeidsmarkedet. Transpersoners rettigheter, levekår, stigma og diskriminering er noe både vi i FRI og det øvrige samfunnet må sette høyt på den politiske dagsorden.

FRI Vestlandet i jobber derfor aktivt med å legge press på lokale politikere for å komme opp med løsninger. Som for eksempel at de får tilgang til kommunale boliger og at det igangsettes tiltak som bidrar til økt mangfold og inkludering på alle nivåer av samfunnet.

I tillegg jobbes og lobbes det aktivt for at de skeive organisasjonene skal få leie lokaler av det offentlige med en husleie som er til å leve med.

– Vi betaler det hvite ut av øyet i husleie for vårt lokale, og vi trenger et aktivitets- og møtested. Det mener vi Bergen kommune må hjelpe oss med, sier Toppe til Blikk.

 

 

Powered by Labrador CMS