Kommunevalg

– Det er pussig at de politiske partiene ikke prøver å fri til den skeive velgermassen

Blikk har snakket med FRIs fylkeslag om hva som er viktig for dem i årets kommunevalg. I dag: FRI Trøndelag.

FRI Trøndelag er svært fornøyd med situasjonen for både skeive i Trondheim og lokallaget, sier nestleder i FRI Trøndelag, Christine Hesla.
Publisert Sist oppdatert

 – Da jeg fikk spørsmålene fra Blikk undersøkte jeg de lokale partienes lhbt+politikk og ble veldig overrasket over at så vidt jeg kunne se var SV det eneste lokale partiet som hadde satt skeiv politikk som sak i årets valgkamp, sier nestleder i FRI Trøndelag, Christine Hesla.

 – De hadde til gjengjeld en grundig politikk som omfattet alt fra skole til skeiv eldreomsorg, sier Hesla.

 Hun forteller at ikke engang Ap som har vært en svært aktiv bidragsyter i å få på plass den skeive handlingsplanen (2021-2024) i Trondheim, nevnte skeiv politikk med et ord.

 – Det er pussig at de politiske partiene ikke prøver å fri til den skeive velgermassen, påpeker hun.

 Men FRI Trøndelag er svært fornøyd med situasjonen for både skeive i Trondheim og lokallaget. De har jobbet tett med kommunen i utformingen av handlingsplanen «Trygghet, mangfold og åpenhet». Handlingsplanen har blitt godt fulgt opp og det har vært bred politisk enighet om gjennomføring av tiltakene.

 – Vi fikk til og med midler slik at vi kunne ansette en person som drifter vårt lokallag til daglig, sier Hesla til Blikk.

Powered by Labrador CMS