Musikk

Skal spille på Bamsescenen igjen

Torsdag står Frimann på scenen under Oslo Pride for femte gang. Det feirer han med å slippe ny EP samme dag. – Energien på Bamsescenen har alltid vært fantastisk, sier Frimann til Blikk.

Frimann med band på Oslo Pride på Kontraskjæret i fjor
Publisert

Når Frimann nå er aktuell med sin nye EP, «Suga Papa», er det med en god blanding av fakta og fiksjon som ingredienser. Under de lettbente poprytmene skjuler det seg også et oppgjør med tingenes tilstand.

– Som artist har målet mitt alltid vært å skape glede. Når jeg får tilbakemelding på at jeg får dette til så får jeg bare lyst til å gjøre det mer, sier Frimann til Blikk.

Helt om natten, helt om dagen

Livet som uavhengig artist er ikke bare enkelt. «Sugar Papa» er en konsept-EP om hvilke utfordringer en selvstendig artist kan møte.

– Jeg lærte fort at det ikke et uendelig antall låter du kan skrive om temaet, det er faktisk veldig spesifikt. Det er den mest utfordrende oppgaven jeg har gitt meg selv som låtskriver hittil, men det var selvfølgelig veldig gøy da alt til slutt falt på plass.

Helt virkelighetsnært er sangkarakterens løsning på pengenød ikke, og det tas i bruk dramatiske virkemidler. For eksempel i singelen «Private Dancer» synges det om salg av kropp for å få endene til å møtes.

Liverpool-knekk

Da han begynte å jobbe med utgivelsen, bodde han i Liverpool etter å ha fullført utdannelsen på Paul McCartney-skolen Liverpool Institute for Performing Arts.

– Jeg var isolert, stresset over penger, prøvde å finne jobb, prøvde å få huseier til å fikse leiligheten, utviklet lungeproblemer av å bo i mugg og fuktskader, og på toppen av det hele prøvde å spille inn dette prosjektet med produsent Superlate.

– Det holdt på slik i et halvt år før Liverpool tok knekken på meg både finansielt og psykisk, og jeg hadde ikke noe annet valg enn å flytte hjem til min kjære mor i Oslo. Siden mars har jeg jobbet i bar om natten og med EP-en på dagen.

Nå har tiden endelig kommet for at EP-en ser dagens lys.

– Jeg kan faktisk ikke beskrive hvor glad og stolt jeg er for å nå gi ut dette prosjektet, og lukke dette kapittelet. Det er ekstra stas å kunne feire utgivelsen samme kveld som jeg headliner Bamsescenen.

Endelig parade

Dette er femte gangen Frimann inntar Bamsescenen under Oslo Pride, og det er forhåpentligvis ikke den siste.

– Stig Krogstad, produsent på Bamsescenen, er en av få i dette landet som har turt å ta en sjanse på meg. Han har trodd på meg og booket meg som artist på Bamsescenen siden jeg var 18 år gammel. Den lojaliteten betyr mye, og det er viktig for meg at vårt samarbeid fortsetter.

– Energien på Bamsescenen har alltid vært fantastisk, og mine fire konserter under Oslo Pride er blant høydepunktene i min artistkarriere. Det er noe jeg ser frem til hvert år, og kommer til å fortsette med så lenge de vil ha meg.

At det skjer på torsdagen gjør også at lørdagen frigjøres til noe som etter hvert har blitt en sjelden anledning for Frimann.

– Jeg har faktisk kun gått i paraden én gang. Lydsjekk i Pride Park eller mine år boende i England har alltid kommet i veien, men nå skal jeg endelig gå i paraden igjen, sier Frimann.

EP-en «Suga Papa» er ute torsdag 27. juni, og Frimann inntar Bamsescenen i Pride Park 21:00 samme dag.

Powered by Labrador CMS