Skeiv sommer

– Mange av våre medlemmer fikk ikke assistanse til å delta på minnemarkeringer

Blikk tar tempen på det skeive miljøet i sommerferien. I dag står Ingrid Thunem, leder i Norges Handikapforbund skeivt nettverk, for tur.

Ingrid Thunem er leder i Norges Handikapforbund skeivt nettverk, styreleder i Unge funksjonshemmede og andre nestleder FRI Troms og Finnmark.
Publisert

– Hei, Ingrid! Tradisjonen tro har Blikk sommerspalte i år igjen. Som regel er den lettbeint, men i år er det vanskelig å ikke adressere skyteepisoden i Oslo 25. juni. Pride ble ikke som vi hadde trodd i år. Hvordan går det med deg?

– Jeg har det bedre, det har vært noen heftige uker. Som leder i Norges Handikapforbund skeivt nettverk har mye av tiden gått med på å snakke med våre medlemmer og arrangere støttegrupper. Mange skeive funkiser har ikke nødvendigvis noen å snakke med i sitt nærmiljø. Det kan være at en bor på sykehjem eller bofelleskap der en ikke tør å være åpen, eller at en er isolert med familien på grunn av manglende assistanse. Det er også en utfordring for mange av våre medlemmer at de ikke fikk assistanse til å delta på minnemarkeringer, da føler du deg ekstra isolert. Så for meg har det som virkelig har hjulpet meg i ettertid vært at jeg kan være der for andre skeive funkiser, at vi kan stå sammen.

– I år er det jo Skeivt kulturår. Så, hva har vært din beste skeive kulturopplevelse til nå?

På Pride house var det slam poesi-kveld. Det å sitte i en kjeller å høre til skeive slampoeter fremføre sine innerste tanker var en utrolig sterk kulturopplevelse for meg. Det er også en kunst form som jeg ikke hadde sett live før, men som jeg definitivt vil se mer av.

– Hvilken låt går på repeat hos deg i sommer?

«History» med 070 Shake, kanskje ikke en typisk sommerlåt, men veldig behagelig låt av en artist jeg er veldig glad i.

– Hva leser du/ser du på i sommer?

«Heartstopper» på Netflix egentlig en tenåringsserie, men jeg har kost meg mye med den jeg kunne ønske fantes når jeg var fjorten. Leser «Disability studies» av Dan Goodly for gang nummer 10 eller noe sånt, men sånn er livet som PhD-student.

– Kampen fortsetter! Hva er din skeive hjertesak?

– Skeive minoriteter må lyttes til og ha en større plass i den skeive bevegelsen. Vi kan ikke bare snakke om en inkluderende skeiv bevegelse, vi må ta aktive valg for å sikre plass til alle uavhengig av etnisitet, funksjon, religion, sosioøkonomisk status, kjønnsidentitet og så videre.

Powered by Labrador CMS