Skeiv sommer 

En impulsiv eventyrer

Gabriella Mathisen, beste kvinne i verdens tøffeste ultramaraton, Jungle Ultra i Amasonas, lar gjerne RuPaul Andre Charles planlegge ferien.

Ultraløperen Gabriella Mathisen liker å sprenge egne grenser og har i sommer løpt 230 km i Amasonas.
Publisert Sist oppdatert

Blikk tar tempen på det skeive miljøet i sommerferien. I dag står den internasjonale ultraløperen Gabriella Mathisen for tur.

 – Hvordan ser sommeren din ut i år?

 – Utrolig magisk! Jeg har vært i eksotiske Sør-Amerika, i jungelen i Peru, og løpt 230 km i Amasonas. Det var et ellevilt eventyr rett og slett. Jeg gikk også i årets Pride-parade, som var en nydelig sommerdag med pulserende liv og topp stemming. 

 – Hvilken lhbt+person ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?

– RuPaul Andre Charles, det hadde nok blitt smashing ! Jeg elsker han, og den innflytelsen han har på unge mennesker over hele verden. Et varmt menneske. 

 – Beste sommerminne?

 – Det må bli fra i år inni Amasonas jungel. Den ene dagen kom det en sverm av store neonblåe sommerfugler med vinger som var like store som to håndflater, og med vilt vakre elektriske farger. Jungelen var skummel, men vakker. 

Verste sommerminne?

 – I 2010 mistet jeg to av mine aller nærmeste i juni.

 – Liker du spontane turer, eller er du en planlegger?

 – Begge deler. Men helt klart det som er spontant. Da jeg var i Peru, var planen å bare løpe ultraløp, men jeg endte også opp med å besøke Machu Picchu, «det gamle fjellet» Det er også kjent som Inkaenes tapte by. Og det var et «mind blowing» fjell med høy attitude. Det var ikke planlagt. Men jeg er en impulsiv eventyrer som elsker opplevelser.

 – Hvis du får gjester fra utlandet, hva vil du vise frem av Norge? 

 – Jeg bor i Folldal ved Rondane. Favorittfjellet er Storhøa, og da jeg hadde besøk fra Polen i fjor sommer, tok jeg med dem dit. Og så Folldalsfjella så klart.

 – Og hva vil du ikke vise fram?

 – Jeg er løper som bruker mye tid i fjellet på sommeren, og noen ganger kan det bli i overkant mye rot i hjemmet av friluftsutstyr og løpeutstyr. Så mitt hjemlige sommerrot ville jeg ikke vist fram. Ville i alle fall ha ryddet først hehe …

 – Hva ville folk blitt mest overrasket over at du gjør om sommeren?

 – Dratt på pakketur til Syden.

 – Hvilke skeive saker brenner du for?

– Jeg brenner for mye i grunnen. «Skeives kamp er alles kamp», for å sitere en overskrift jeg har sett et eller annet sted, og det er så sant! Det handler om kjærligheten. Vi må stå sammen i kampen for et samfunn som rommer aksept og kjærlighet, og ikke være så redde for ulikheter.

 – Hva leser eller ser du på i sommer?

– Om sommeren hører jeg mest på musikk. Jeg prøver å være så mye ute som jeg kan hele året egentlig, så jeg ser ikke så mye på tv. Når jeg gjør det, ser jeg på serier på Netflix, og det siste jeg så på var «Revolution» med Chelsea. Digger den dama.

 – Favorittsommerlåt?

 – «Heart of Glass» med Blondie.

 

Powered by Labrador CMS