Gaming

Lunkne til «Harry Potter»-spill

Harry Potter-spillet «Hogwarts Legacy» er rett rundt hjørnet, men fansen er skeptiske. Mange oppfordrer til boikott.

Publisert

I 1997 publiserte J.K. Rowling den første av syv bøker om Harry Potter. Samtlige av bøkene har blitt filmatisert, og franchisen har vært høyt elsket av både voksne og barn. Men så ble det storm i fanuniverset.

Rowling har de siste årene lagt seg ut med fansen, spesielt den skeive delen, og ikke minst transfolk. Etter flere utspill i debatter rundt transpersoner og biologiske kjønn har mange av hennes tidligere fans tatt avstand fra forfatteren og bøkene hennes.

Nå stormer det også rundt det kommende spillet «Hogwarts Legacy», som lanseres snart. Det er ikke bare spillfans som velger å boikotte spillet. Også den norske spillanmelderen Rune Fjeld Olsen, som anmelder spill for NRK, er skeptisk.

I en NRK-artikkel hvor han trakk fram spill han gleder seg til i 2023, var ikke «Hogwarts Legacy» på listen. Fjeld Olsen skrev i en notis at spillet var et av de han hadde vanskeligheter med å omtale, og at han som anmelder ikke vet hvordan han skal forholde seg til «Hogwarts Legacy».

«Transpersoners rettigheter er viktig for meg personlig, og noe jeg er opptatt av. Det å sette meg ned, og late som om kontroversen ikke eksisterer, ville vært utrolig vanskelig», sier Fjeld Olsen til VG.

«Jeg er ikke ferdig debattert med meg selv heller. Det er komplisert og avansert. Det er en kollisjon mellom prinsippet mitt med å skille kunst og skaper, og hva jeg subjektivt tenker. Så dette er ikke en sak hvor jeg vet hundre prosent vet hva jeg mener», sier Rune Fjeld Olsen.

Powered by Labrador CMS