I fjor kom Gina Chua ut som transkvinne. Nå er hun en av de mest profilerte transpersonene i mediebransjen
Gina Chua (60) har dedikert livet sitt til å fortelle historier. I løpet av sin lange karriere har hun vært leder i nyhetsredaksjoner over hele verden, og er sett på som en av de store ekspertene innen journalisme.
I fjor, etter det Chua kaller en «privat, indre og utforskende» reise, følte hun det var på tide å dele sin egen historie. I en e-post til sine kolleger, sendt 18. desember, skrev hun: «Jeg er trans. Og fra i dag vil jeg leve og presentere meg selv som mitt sanne jeg, 100 prosent av tiden.»
Etter et halvt år som åpen transkvinne trer hun nå inn i stillingen som ansvarlig redaktør i det internasjonale nyhetsbyrået Reuters.
Ville «ut av skyggen og leve i solskinnet»
For de fleste vil koronapandemien huskes som tiden da verden stengte ned. For Chua er det omvendt. 2020 var året da verden åpnet seg, hvor hun endelig kunne leve som kvinne.
I et intervju med NBC News forteller Chua at avgjørelsen om å annonsere kjønnsidentiteten til verden var en langsom avgjørelse. Hun bestemte seg for å «tre ut av skyggen og leve i solskinnet».
Chua jobbet i Reuters i flere år før hun ble forfremmet til ansvarlig redaktør. Før dette var hun sjefsredaktør i The South China Morning Post. Hun tilbrakte også 16 år som journalist i The Wall Street Journal.
Hun sier hun har fått henvendelser fra mennesker som har lest historien hennes, og forteller om sine egne opplevelser, enten som trans eller forelder til transbarn. Chua sier kolleger også har skrevet til henne om sin skjulte transidentitet.
For ti år siden hadde hun aldri sett for seg å komme ut. Chua sier hun levde to adskilte liv: «Jeg tror ikke jeg noen gang løy til noen, men jeg måtte være forsiktig med hva jeg sa», sier hun til NBC News.
Som ansvarlig redaktør i Reuters svarer hun til sjefsredaktør Alessandra Galloni, som i april ble den første kvinnelige sjefsredaktøren i det 170 år gamle nyhetsbyrået.
-
Vil fjerne boka «Gender Queer» fra skolebibliotek
-
Kultregissør: Dette er årets beste skeive filmer
-
Nettbutikk og kontor for Bygdepride i Ørsta
-
Ønsker økt støtte til helsetilbud i Oslo: – Ikke holdbart slik det er i dag
-
Aktivistpresten i Hallingdal
-
AfD stiller til valg med Weidel som statsministerkandidat
-
Skeivt litterært prisdryss i Malmø
-
BLIKK søker nyhetsjournalist / red.ass
-
Transopprør foran Stortinget
-
Kvinner er mer positive til kjønnsmangfold enn menn