Se Håkon Kornstad og KORK i Store studio

Håkon Kornstad og KORK bringer kreativiteten til et symfonisk nivå.

Publisert Sist oppdatert

Håkon Kornstad er en av våre dyktigste og mest spennende jazz-saksofonister, og han kunne sikkert ha fylt all sin tid med stadig nye og utfordrende prosjekter i jazzens tjeneste. Så oppdaget han opera.

Det førte ham til studier på Operahøgskolen og med opptredener på Operaen i flere tenorroller. At han så fant ut at klassisk opera og jazz-saksofon faktisk gikk an å kombinere på en scene, og med stor kunstnerisk suksess, sier nok noe om Kornstads kreative kunstnersjel.

Bratt læringskurve

Etter Operahøyskolen og etter opptredener i Operaen i Oslo, fant Kornstad sin særegne formula, en hybrid av jazz og opera som for første gang også kunne høres på plata «Tenor Battle» som kom i 2015.

Sjangerblandingen har gitt ham mange flere fans i flere leire. Også kritikere er fra seg av glede, men å overbevise konsertarrangører er verre.

– Jeg fusjonerer det jeg liker med jazz og opera, som er vanskelig å selge inn til noen som ikke har hørt det før. Det kommer seg sakte, men sikkert. Jungeltelegrafen i Bremen ga flere utsolgte konserter, mens andre i Tyskland ikke vil ta i det. Jeg digger å være i den posisjonen, sier Håkon Kornstad til Blikk Nett.

Kornstad utstråler selvsikkerhet, samtidig som han også befinner seg midt i en annen usikker sone. Han har spilt etter øret helt siden han som liten nådde opp til pianoet, noter har aldri vært hans greie. Men nå har han begynt å interessere seg fordi han er pent nødt.

Torsdag 16. mars spiller Håkon Kornstad Ensemble sammen med Kringkastingsorkesteret, KORK, i et utsolgt Store studio på Marienlyst. Dette er starten på en rekke orkesterprosjekter han skal gjøre framover i inn- og utland dette året.

– Det er en bratt læringskurve, alle i orkesteret skal ha noter å spille etter. Jeg kan jo ikke be om at de skal improvisere på øret, hehe.

Les hele intervjuet med Håkon Kornstad i Blikks aprilutgave i salg 6. april.

Da konserten er utsolgt inviterer NRK til en nettbasert konsertopplevelse. Håkon Kornstad Ensemble sammen med Kringkastingsorkesteret, KORK streames på NRKs nettsider kl. 19.30.

Se konserten her:

KORK i Store studio - Håkon Kornstad

Powered by Labrador CMS