Kommunevalg

– Rom ble ikke bygd på en dag

Ordfører i Harstad Kari-Anne Opsal (Ap) kjenner seg ikke igjen i kritikken om at kommunen har vært dårlig i gjennomføringen av handlingsplanen for kjønn- og seksualitetsmangfold.

– Det er bred enighet i kommunestyret om at vi skal ha en god lhbt+politikk og samarbeide med den skeive bevegelsen og Harstad Pride, sier ordfører i Harstad, Kari-Anne Opsal (Ap).
Publisert

I Harstad har Handlingsplan for kjønn og seksualitetsmangfold 2020-2023, satt rammer for byens lhbt+arbeid. I intervju med Blikk berømmer leder for Harstad Pride, Jørn Johansen, handlingsplanen, men mener at det skorter på gjennomføringen. 

Det er ikke ordfører i byen Kari-Anne Opsal enig med han i.

– Jeg skjønner at det er Jørn Johansens jobb å være utålmodig, men han må være mer konkret på hva han mener det er som står i handlingsplanen som ikke har blitt fulgt opp, sier ordføreren til Blikk.

Ifølge Opsal er det er bred politisk enighet om handlingsplanen, men ansvaret for gjennomføringen av tiltakene ligger hos kommuneadministrasjon. Hun viser til at tiltakene som har blitt gjennomført er beskrevet i kommunens årsrapporter.

– Det har vært kjørt kurs i regi av Rosa kompetanse blant ansatte i skolene og i barnehagene. Det gjenstår å jobbe mer opp mot helse- og omsorgstjenester og eldreomsorgen, men Rom ble ikke bygd på en dag og jobber på, sier Opsal.

Hun peker på at kommunen samarbeider tett med- og støtter Harstad Pride økonomisk.

– Blant annet har vi i år kjøpt inn regnbuebannere til byens 33 lyktestolper for at alle skal vite at vi feirer Pride. I tillegg har kommunen et arrangement der vi maler et fotgjengerfelt i regnbuefargene.

– Det er bred enighet i kommunestyret om at vi skal ha en god lhbt+politikk og samarbeide med den skeive bevegelsen og Harstad Pride. Det er derfor viktig at den skeive bevegelsen også er pådriver for å løfte fram lhbt+politikken og sørge for at tiltakene gjennomføres. Det er jobben deres, påpeker Opsal.

 

 

Powered by Labrador CMS