Pride

Når Pride blir ekstra inkluderende

Illustratør Johanna Martinsen Brygfjeld håper på en ekstra inkluderende Pride-parade i år, og har tatt et frekt grep for å sørge for akkurat det.

"Verdens beste Pridetog.
Publisert Sist oppdatert

Med sin lekne strek og frekke blikk på Pride-motstandere, har illustratør Johanna Martinsen Brygfjeld gitt seg i kast med å tegne tegninger av folk vi aldri ville ha trodd skulle gå i en Pride-parade.

I Johanna Martinsen Brygfjelds strek kommer de på rekke og rad. Både FrP-leder Sylvi Listhaug og Krf-leder Kjell Ingolf Ropstad er med. Det er også den omstridte predikanten Levi Jensen, som ikke går av veien for å drive med konverteringsterapi og som mer enn gjerne blander homofili med dyresex.

Alliansen-leder og Pride-kritiker, Hans Jørgen Lysglimt Johansen er med, hånd i hånd med tv-predikant Jan Hanvold, kjent for å stemple homofili som synd.

Trimdronninga og anti-Pride aktivist Kari Jaquesson svinger transflagget i et sjampanjeglass. Hemnes-politikeren som kalte Pride «motbydelig», Sverre Storbæk, tar en piruett med regnbueflagget i hånda, mens samfunnsdebattant og LLH 2019s Tonje Gjevjon flotter seg med transflagget.

– Den ekte Jesus er gull

Selveste Jesus er også med i Johanna Martinsen Brygfjelds inkluderende Pride.
– Jesus er der som et bilde på dem som bruker religion til å skjule homofobien sin. Den ekte Jesus er gull og virket som en chill person for sin tid, og han hadde sikkert vært med på Pride, sier Johanna Martinsen Brygfjeld til Blikk.

– Hva inspirerte deg til å lage disse tegningene?

– Personene på bildene inspirerer meg ofte til å gjøre det motsatte av det de sier. Jeg tror de hadde hatt godt av å være med på Pride. Godt av å bli utsatt for litt ubetinget kjærlighet og å komme seg ut av ekko-kammerne sine.

– Hvorfor valgte du akkurat disse personene?

– Fordi de har uttalt seg negativt til menneskerettigheter, skeives rettigheter og Pride. Mange navn har vært innom tankene mine, men med hjelp fra mine skeive venner, Helene Fosse og Tiril Myhre Skår, bestemte vi at jeg skulle gå for akkurat disse menneskene. Disse folka er gamle nok til at de burde forstå konsekvensene av ordene sine.

– Hva er budskapet ditt?

– Budskapet mitt er at det er så mye lettere å være inkluderende enn ekskluderende. Hvis noen av disse menneskene endrer holdningene sine ved å bli kjent med skeive, så skal jeg ta dem imot med åpne armer i juni på Oslo Pride eller på Pride Korgen som er 18. juni.

– Tegningene har blitt godt mottatt i SoMe. Er det mulig for folk å kjøpe dem?

– Ja, det er det absolutt. Bare å sende meg en DM på instagram: drittdama hvis noen vil kjøpe prints. Ellers er det bare å bruke bildene mine som man selv ønsker digitalt. Er kjempegøy at folk ser dem!

Jan Hanvold og Hans Jørgen Lysglimt Johansen.
Kari Jaquesson.
Kjell Ingolf Ropstad.
Levi Jensen.
Sverre Storbæk.
Sylvi Listhaug.
Tonje Gjevjon.
Jesus.
Powered by Labrador CMS