Masseskytingen

Søker om voldsoffererstatning

Kontoret for voldsoffererstatning har foreløpig mottatt tre søknader etter skytingen i Oslo 25. juni.

En person sitter på bakken foran blomster, hilsener og prideflagg lagt ned på C. J. Hambros plass etter skyteepisoden i Oslo.
Publisert Sist oppdatert

Avdelingsdirektør Ivar Andre Holm opplyser i dag til NRK at de venter flere søknader i tiden framover. Han vil ikke spesifisere hva de tre som allerede har søkt har vært utsatt for og hvilken størrelse erstatningen ofrene etter skytingen kan ha krav på.

– Akkurat hvem som vil ha krav og hvilke eventuelle avgrensninger som er aktuelt, er vanskelig å si per i dag, sier Holm til NRK.

Ifølge en kriserapport fra Oslo kommune ble 50-60 berørte personer ble samlet på Thon Hotell i Rosenkrantz gate etter skytingen utenfor Per på hjørnet og London Pub natt til 25. juli, der to personer ble drept og 21 ble skadet.

Voldsoffererstatning er en erstatning som utbetales fra staten til den som har lidd personskade som følge av en straffbar handling som krenker livet, helsen eller friheten. Dette vil typisk være aktuelt for personer som har blitt utsatt for vold, ran, seksuelle overgrep eller voldtekt.

Powered by Labrador CMS