Urix

Ber om at Brianna Gheys kjønn blir anerkjent i dødsattesten

– Det er det humane å gjøre, sier initiativtaker til kampanjen #DignityForBrianna

Brianna Ghey.
Publisert

Transjenta Brianna Ghey (16) ble funnet brutalt myrdet i en park i Warrington, en by mellom Liverpool og Manchester, lørdag 11. februar. To femtenåringer er siktet for knivdrapet.

Men mens minnemarkeringer har vært holdt rundt om i Storbritannia har det blitt kjent at Ghey vil bli feilkjønnet i døden. Ifølge britisk lov er det ikke mulig å endre juridisk kjønn før man er 18 år. Brianna Ghey hadde derfor ikke mulighet til å gjøre dette i sin levetid.

Verdighet for Brianna

Pink News melder at «Mimi», en person som ikke vil stå frem med ekte navn, nå har opprettet kampanjen #DignityForBrianna. Målet er at myndigheten skal ustede Ghey med en postume versjon av det som i Storbritannia heter Gender Recognition Certificate (GRC), slik at døttsattesten blir riktig.

– Alle, utenom transpersoner, tar for gitt at de i døden vi bli anerkjent for hvem de var i livet. Om en transperson ikke har fått et GRC så får de ikke denne verdige avskjeden. Særlig ikke om de er under 18 år, sier «Mimi».

Hun legger til at det ville være uverdig og respektløst å frata Ghey denne anerkjennelsen som for alle andre er en selvfølge.

– Det er det humane å gjøre.

Vil endre loven

I et større perspektiv mener hun videre at det må være et mål om at lovene må endres slik at alle skal å få en riktig dødsattest uavhengig av GCR-status.

«Mimi» ber nå alle transpersoner og allierte ta kontakt med sine lokale politikere for å skape blest om saken.

#DignityForBrianna får allerede mye oppmerksomhet på twitter.

Men en talsperson for det britiske likestillingsdirektoratet sier til Thepinknews at de ikke uttaler seg om enkeltsaker, og at loven er som den er.

Powered by Labrador CMS