Hatkriminalitet

Siktet for drapet på Brianna

15-åringer er siktet for drapet på transjenta Brianna. Tusenvis møtte til minnemarkeringer over hele Storbritannia.

Publisert

I England er to 15-åringer nå siktet for drapet på 16-åringen Brianna Ghey. I byer over hele Storbritannia har det vært holdt minnestunder og demonstrasjoner for transjenta som ble funnet knivdrept lørdag 11. februar.

Leter etter våpenet

16-åringen ble funnet på ettermiddagen i en park i Warrington, en by mellom Liverpool og Manchester. Nødetatene ble tilkalt, men Brianna døde på stedet.

BBC melder at politiet har planlagt en obduksjonsundersøkelse, og har opplyst om at de fortsatt leter etter våpenet som ble brukt. De prøver også å etablere et motiv for angrepet.

Tidligere denne uken fikk politiet kritikk for å ikke etterforske drapet som hatvold, men ifølge The Guardian inngår hatkriminalitet som en av flere mulige årsaker i etterforskningen. Begge de siktede 15-åringene, har siden de ble arrestert mandag, har vært varetektsfengslet i ungdomsforvaring på grunn av den alvorlige anklagen.

Torsdag ble begge beordret til å møte for den høyeste førsteinstansdomstolen for straffesaker i Liverpool. Tenåringene har sittet i varetekt siden de ble arrestert mandag. Etterforskere har oppfordret publikum til å «unngå spekulasjoner på nettet og være på vakt mot å dele feilinformasjon knyttet til denne saken».

«Say her name - Brianna Ghey»

Tirsdag kveld ble det holdt minnestunder for Brianna Ghey over hele Storbritannia. Hundrevis i Dublin og i Belfast stilte med transflagg, regnbueflagg og plakater med slagord som «Stand up, fight back» og «Say her name - Brianna Ghey».

I Liverpool møtte over 300 mennesker opp for å vise støtte og solidaritet på minnestunden som ble organisert av Briannas venner og medlemmer og allierte av transmiljøet. I London ble hun minnet med ett minutts stillhet.

Hun har også blitt hyllet på sosiale medier og spesielt Tik Tok, hvor Brianna hadde en stor tilhengerskare.

I en Tweet sa lhbt+organisasjonen Stonewall at «Våre tanker går til Brianna Ghey, en ung transkvinne, og hennes kjære. Vi oppfordrer alle som kan ha informasjon som vil hjelpe politiet med deres henvendelser om å komme fram.»

Powered by Labrador CMS