TV

En dandys fall

HBO Max sin miniserie «FEUD: Capote Vs. The Swans» forteller historien om forfatteren Truman Capotes omgang med sosieteten i New York. Det endte med fordervelse.

Naomi Watts i rollen som Barbara "Babe" Paley i HBO Max-serien «FEUD: Capote Vs. The Swans».
Publisert Sist oppdatert

Den amerikanske forfatteren Truman Capote, født 30. september 1924 i New Orleans, død 25. august 1984, var en blasert dandy og en ivrig selskapsløve. En forfengelig posør og en beregnende egosentriker. Han var også sjarmerende, begavet og våget å spøke med sin homoseksualitet, noe som var uhørt på hans tid.

Truman Capote ble kjent for boka «Breakfast At Tiffany’s» (1958). Men den store boka kom da Capote gikk løs på en mordhistorie og skapte det han kalte «den dokumentariske roman». Både kritikere og publikum omfavnet boka «In Cold Blood» (1966), som også fikk enorm innflytelse på andre forfattere.

Konfliktene

Truman Capote.

HBO Max sin «FEUD: Capote Vs. The Swans» er en miniserie basert på den bestselgende boken «Capote’s Women: A True Story of Love, Betrayal, and a Swan Song for an Era» av Laurence Leamer.

Truman Capote omringet seg med en gruppe elitekvinner som han døpte «svanene» – rike, glamorøse sosietetskvinner som representerte en svunnen tid i New Yorks selskapsverden. De vakre og fornemme kvinnene i gruppen inkluderte Barbara "Babe" Paley, Slim Keith, C.Z. Guest og Lee Radziwill. I rollene finner vi kjente skuespillere som Demi Moore, Chloë Sevigny, Naomi Watts, Molly Ringwald, Calista Flockhart og Diane Lane.

Capote, fortryllet og bergtatt, involverte seg i livene deres, ble venn med dem og ble deres fortrolige. Helt til han forrådte dem ved å publisere en tynt tilslørt fiksjonalisering av livene deres der han avslørte deres mest intime hemmeligheter. 

Capote skrev noveller på 1970-tallet, samlet i «Music for Chameleons» (1980), og arbeidet med en roman som aldri ble sluttført, men utgitt posthumt («Answered Prayers: The Unfinished Novel» (1986). Han misbrukte alkohol og narkotika og skrev noen tekster som var så avslørende om livet blant de rike og berømte i New York at han ble en utstøtt. Gjentatte ganger var han nær et sammenbrudd, før han døde i Los Angeles, 59 år gammel.

«FEUD» er en antologiserie fra den prisbelønte serieskaperen Ryan Murphy som tar for seg alle opp- og nedturer i noen av historiens mest ikoniske konflikter.

«FEUD: Capote Vs. The Swans» har premiere på HBO Max 7. februar.

 

 

Powered by Labrador CMS