Jeremy Pope og Darren Criss i «Hollywood».

Skeiv 1. mai på Netflix og HBO

To nye serier med skeivt innhold har premiere på Netflix og HBO fredag 1. mai.

Publisert

Karantenetiden blir med ett litt lettere å takle nå som to nye serier med skeiv handling og karakterer dukker opp på strømmetjenestene Netflix og HBO.

Årets 1. mai-markering vil bli preget av koronakrisen, slik alle pridefestivaler som skulle arrangeres også påvirkes. Når vi likevel må holde oss hjemme og markere 1. mai på balkonger, ut av vinduer, på Facebook og øvrige sosiale medier, er det en trøst at denne fredagen også kan tilbringes foran skjermen. Både Netflix og HBO har premiere på nye serier med skeiv handling denne dagen.

Netflix har premiere på serien «Hollywood», signert Ryan Murphy, kjent for suksesser som «American Horror Story», «Pose», «Glee» og «Feud».

I «Hollywood» tar Murphy for seg den gylne æra i filmbyen Hollywood og følger en gruppe håpefulle skuespillere og filmskapere som forsøker å skape seg karrierer i tiden etter andre verdenskrig. Serien på syv episode byr på et bredt spekter av karakterer som alle gir et innblikk i Hollywood-maskinen og alt det medfører, som rasisme, homofobi, sexisme og den evigvarende makt-ubalansen som preger underholdningsindustrien selv i dag.

Seriens produsent og manusforfatter, Janet Mock, sier at serien tok et tilbakeblikk for å finne historier som ikke har blitt fortalt. «Hva om en gjeng mennesker som opplever utenforskap fikk sjansen til å fortelle sin historie? Hva om den som satt med makten var en kvinne? Eller at manusforfatteren var rasifisert? Hva om filmens helt var en melaninrik kvinne? Eller filmstjernen var skeiv?»

Ryan Murphy og Janet Mock inviterer disse karakterene inn i rom hvor avgjørelser tas og gir dem en plass i historien.

Rollene fylles av skuespillere kjent fra andre Murphy-produksjoner, som David Corenswet (The Politician), Darren Criss (Glee), Jim Parsons, Joe Mantello (The Normal Heart), Dylan McDermott (American Horror Story) og Patti LuPone (Pose), for å nevne noen.

«Hollywood» har premiere på Netflix fredag 1. mai. Se trailer her:

Betty på HBOHBO-serien «Betty» omtales som et portrett av en gjeng unge skatere i Brooklyn, og ifølge seriens trailer er det også queers tilstede.

Serien er signert Crystal Moselle, kjent for dokumentaren «The Wolfpack» (2015). «Betty» er basert på Moselles spillefilm «Skate Kitchen» (2018) som fulgte en gjeng unge jenter i New York som skater.

«Betty» har premiere på HBO fredag 1. mai. Se trailer her:

Powered by Labrador CMS