Pride

Gir bort alle inntektene

Snart slipper artisten Henrik W. Wilhelmsen singelen «Balkong», en coverlåt han håper skal generere masse, masse penger. Ikke til seg selv, men til skeive formål.

– «Balkong» handler om å ha selvmordstanker, å ikke helt vite hvor man skal gjøre av seg. Slik jeg tolker teksten er den et smerteuttrykk. Det som har vært så deilig med dette prosjektet er at man virkelig får ut det man føler. Det er viktig å være sterk, å være modig og stolt, men vi må også få lov til å være sårbare, sier artisten Henrik W.Wilhelmsen.
Publisert Sist oppdatert

Henrik W. Wilhelmsen har tatt rapperen Unge Ferrari, nå kjent som Stig Brenner, sin tekst om selvmord på dypeste alvor, men håper «Balkong» får en positiv virkning for det skeive miljøet.

Årets pridelåt, kalt « Signaler» ble aldri framført på Oslo Pride sin scene etter paraden som planlagt. Natt til 25. juni skjedde terrorskytingen ved London Pub og alt ble avlyst.

Nå er artisten straks klar med singel nummer to. Den ble heller ikke som planlagt.

Skeiv ungdom får først

– Jeg kjente at det ble helt feil å ikke ta 25. juni innover seg. Feil å bare gi slipp på det som hadde skjedd, sier artisten.

Det skeive miljøet trenger å få stanse og kjenne etter, mener han.

– De som har vært med på produksjonen har fått et rom til å bearbeide reaksjonene sine, sorg og frykt. Flere på teamet er skeive, noen er trans, og i videoen til låten er det et mangfold av mennesker.

Henrik W.Wilhelmsen skal donere bort alt sangen tjener inn.

– Egentlig hadde vi tenkt å fordele inntektene på alle skeive organisasjoner, men nå når Skeiv Ungdom virkelig sliter, så gir vi først og fremst til de, sier Wilhelmsen.

Som kjent er de øremerkede midlene til Skeiv Ungdoms Ungdomstelefon blitt kuttet i det foreslåtte statsbudsjettet.

Vær ærlig

Hans Wilhelm Wilhelmsen, som jobber som musikklærer, startet for alvor egen karriere som artist for et par år siden.

– Men det var pridelåten Signaler som sparket det hele igang?

– Jeg begynte for alvor i 2020. Jeg hadde jeg hatt to jobber og spart opp til produksjonen. Så kom korona, så ja...

Wilhelmsen er ikke lei seg for at den påtenkte andresingelen må vente. Til det er samholdet i det skeive miljøet for viktig.

– Jeg håper at denne låten og produksjonen kan gi skeive folk rom for å bearbeide det som skjedde. At vi er ærlige med hverandre om hvordan vi har det. For det var så vakkert oppi alt det som skjedde i sommer, det at folk var så utrolig flinke til å ta vare på hverandre.

Betalt selv

Artisten har betalt hele produksjonen av egen lomme.

Inger Hannisdal.

– Oslo Pride har vært med å finansiere musikkvideoen ved å betale leie for Regnbuegaten, men det stemmer at jeg har betalt studio og musikerne og alt slikt selv, sier artisten.

Med seg på låta har han blant annet fiolinisten Inger Hannisdal. Hun platedebuterte nylig, til strålende anmeldelser.

– Jeg møtte henne på en konsert jeg gjorde sammen med dragartisten Frida Marida i sommer.

Kort tid etterpå skjedde terrorskytingen. Jeg ble utrolig lei meg og opprørt. Så dukket det opp en låt på spillelisten min. Det var Balkong. Den traff meg. Jeg og en kamerat satte oss ned og omarrangerte den til en akustisk versjon. Så ringte jeg Inger. Hun var sånn: «Jeg har masse å gjøre, men jeg kommer viss du vil.»

Henrik ville, og Inger kom og gjorde sine ting.

– Det ble helt fantastisk, sier Wilhelmsen med utropstegn.

Orginalartisten donerer sin del

– Hva med Unge Ferrari, sa han umiddelbart ja til at dere kunne bruke låten hans?

– Det er jo veldig vanskelig å selge noen en idé. Så vi lagde en proff demo. Det var magisk å få mail tilbake fra plateselskapet. De og Unge Ferrari, som eier rettighetene, donerer også det de tjener på vår coverversjon til den skeive saken, forteller Henrik W. Wilhelmsen.

Han slipper låta Balkong og tilhørende video 25. november og framfører den på Fri Oslo og Vikens konsert på Sentralen 12. Januar. Deretter blir det egen konsert utpå nyåret, uten at datoen er spikra.

Powered by Labrador CMS