Distansene fra 400 til 1500 meter ble hans beste. Otto Peltzer var en karismatisk skikkelse som i noen år ble hele idrettstysklands yndling.

Peltzers løpebane

Tyske Otto Peltzer er den moderne OL-historiens første homofile deltaker. «Der Homo» havnet i konsentrasjonsleir med den rosa trekanten på brystet.

Publisert Sist oppdatert

Amerikanske soldater rykket inn i konsentrasjonsleiren Mauthausen 5. mai i 1945. En vettskremt leirkommandant hadde i siste øyeblikk unnlatt å følge Heinrich Himmlers ordre om å sprenge leiren med alle fangene i lufta. Blant de 40.000 radmagre fangene som ble satt fri, var den tyske verdensrekordholder og spurtkanon Otto Peltzer. Den rosa trekanten på fangedrakten hans ble straks revet av.

«Storkens» spurt

Han kom fra en velstående familie av forretningsfolk. Faren Paul hadde imidlertid liten sans for byliv og business, han ble i stedet bonde ved Stettin i Pommern, som i dag ligger i Polen.

Som sin far elsket Otto naturen, dro ut på lange turer og løp i skogen. Han var ikke særlig robust og hadde hatt polio, men det inspirerte ham bare til å bygge opp fysikken. Talentet hans lå i løping. Han var alltid sein til skolen og løp alt han orket med en voldsom spurt, for å unngå anmerkning. Allerede da fikk den hengslete gutten tilnavnet «Storken».

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS