Musikk

Magnus Riise er sexpositiv

Artisten Magnus Riise er aktuell med singelen «Until Tomorrow» som ledsages av en sexpositiv musikkvideo.

– I dag er jeg en stolt og mye mer uredd person som er sikker på hvem jeg er uansett hva andre tenker om meg, sier Magnus Riise til Blikk.
Publisert

I mai debuterte Magnus Riise med albumet «Until Tomorrow», et album som gir et ærlig innblikk i livet hans som person og artist. Temaer som mental helse, seksualitet, sorg og selvaksept står sentralt i dette moderne pop albumet av en skeiv artist som bor og arbeider New York, og i et land der lhbt-rettigheter er under konstant angrep. Nå er tittelsporet klar som singel og som juicy musikkvideo.

 En uredd person

Magnus Riise (30) vokste opp på Ilseng, like utenfor Hamar, hvor han hadde sin første profesjonelle skuespillerjobb bare 8 år gammel. Etter å ha studert musikk og teater i London, flyttet han til New York for å forfølge karrieren der. Han har spilt i indiefilmer og tv-produksjoner i både USA og Europa. Han hadde en av hovedrollene i tv-piloten «Truth Slash Fiction» som medlem av et fiktivt boyband, som vant flere priser før den ble kjøpt opp av Lionsgate og videreutviklet der.

– Jeg vil beskrive meg selv som en skeiv norsk/amerikansk artist som gjennom prøving og feiling, og store utfordringer med mental helse, har funnet meg selv som person og artist gjennom musikk og kunstneriske uttrykk, sier Magnus Riise til Blikk.

– I dag er jeg en stolt og mye mer uredd person som er sikker på hvem jeg er uansett hva andre tenker om meg.

At han endte opp i USA var helt naturlig.

– Jeg har alltid vært nysgjerrig på New York, så etter endte studier ville jeg prøve det ut. Åtte år senere er jeg fortsatt her. Mamma er amerikansk, så selv om jeg har vokst opp i Norge, så har jeg dobbelt statsborgerskap, noe som også gjorde flyttingen litt lettere, sier han.

Celeber sengegjest

Magnus Riise har celebert besøk når han kaster seg til sengs i musikkvideoen til den nye singelen «Until Tomorrow». Riise setter lys på stigma og hiv når han slipper seg løs sammen med Hernando Umana, kjent fra musikalen Kinky Boots som har gått sin seiersgang på Broadway i New York.

– Videoen hyller at kjærlighet ikke kjenner noen grenser og at seksuell helse er et felles ansvar, uavhengig av hiv-status, sier Hernando Umana, som selv er åpent hivpositiv.

Lhbt-tematikk er en sentral del i musikken Riise lager som artist.

– Ikke bare er jeg ikke skamfull over min legning, jeg er evig takknemlig for den. Det er takket være mennesker jeg har møtt, opplevelser jeg har hatt, og at jeg har utfordret meg selv på måter jeg aldri ville gjort hvis det ikke var for lhbt-miljøet jeg er en del av.

– Jeg vokste opp i en verden hvor «pakkeløsningen» ikke eksisterte for meg. Giftemål, barn, «white picket fence» som de ville sagt her i USA, var ikke tilgjengelig for meg. Så jeg måtte spørre meg selv hva jeg ønsker ut av livet. Modige medlemmer av lhbt+ miljøet gikk foran og gjorde det mulig for meg å leve det livet jeg lever i dag. Den beste protesten er å leve mitt beste liv, uten å tenke på hva andre mennesker mener det livet burde være, sier Riise til Blikk.

Liberale New York

Riise forteller at det er utfordrende å være skeiv og minoritet i dagens USA

– Den politiske stemningen er veldig anspent for tiden. Utenom våpen, fokuserer det republikanske partiet bare på det de ikke liker. De liker ikke skatt. De liker ikke abort. De liker ikke homofile. De liker ikke transpersoner. De liker ikke drag. Det er lettere å hause folk opp gjennom hat enn noe annet, sier Riise og legger til at woke-argumentet har blitt en unnskyldning for å fortsette å spre hat, bare litt mer skjult.

– Som del av lhbt-miljøet er man utsatt for trusler og mulig vold jevnlig. Jeg har selv opplevd vold på grunn legningen min. Samtidig bor jeg i New York, en av de mest liberale og aksepterende delene av USA. Jeg er på ingen måte blant de mest utsatte innenfor miljøet. Transpersoner, personer med minoritetsbakgrunn og drag queens er spesielt utsatt, og mange av dem kan vi takke for de rettighetene vi har i dag. Det er derfor viktig at hele miljøet står samlet for å beskytte rettighetene til oss alle, sier han til Blikk.

Powered by Labrador CMS