En ensom djevel

Man kan kjenne seg igjen og føle på den totale ensomheten, men folk har forskjellige måter å håndtere den på. – Man kan bli sykepleier eller misjonær, eller man kan bli en djevel, sier Terje Strømdahl.

Publisert Sist oppdatert

«Engler i Amerika» ble skrevet av den homofile dramatikeren Tony Kushner, som fikk Pulitzer-prisen for teaterstykket i 1993. Dramaet har undertittelen «A Gay Fantasia on National Themes» og dreier seg om livene til åtte mennesker som på en eller annen måte har en forbindelse til hverandre, med aidsepidemien på midten av 80-tallet i Ronald Reagans USA, som bakteppe. Da et virus blant homoseksuelle, et dødelig virus som ingen hadde sett før, plutselig dukket opp og som ingen ville ta politisk eller helsemessig ansvar for å håndtere.

I teaterstykket spiller Terje Strømdahl den republikanske advokaten Roy Cohn som blant annet sørget for at flere antatt homofile i føderale stillinger mistet jobbene. Han var kommunistjegeren McCarthys høyre hånd, advokat for Donald Trump, skaphomse og døde av aids, som han hardnakket benektet at han hadde; («Jeg har leverkreft!») i 1986.

Skaphomo og høyforræder

Lobbyisten Cohn hadde dessuten vært sentral i den kjente spionsaken mot ekteparet Ethel og Julius Rosenberg, som endte med at paret ble dømt til døden i 1953.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS