Urix

Japans statsminiser, Fumio Kishida, har fortsatt ikke fått på plass et lovverk for skeive.

SPARKET HOMOFOB MINISTER

Publisert

STATSMINISTEREN I JAPAN, Fumio Kishida, avskjediget regjeringskollegaen Masayoshi Arai i begynnelsen av februar. Arai hadde sagt til journalister at han aldri kunne tenke seg å bo i nærheten av lhbt-personer og at Japans borgere kom til å flykte fra landet den dagen likekjønnet ekteskap blir legalisert.

Japan er i mai i år vertsland for G7-toppmøtet for sju av verdens fremste industriland; Frankrike, Tyskland, Canada, Storbritannia, Italia, USA og Japan. Japan er det eneste av de syv landene som i dag ikke har et lovverk som beskytter skeives rettigheter.

Til tross for Kishidas handlekraft da han sparket Arai, var ikke landets lhbt+-organisasjoner imponerte. Mange uttrykte skuffelse over at tidligere løfter om å skape et inkluderende samfunn, ikke har gitt nevneverdige endringer. Så sent som uka før Arai ble sparket, besvarte statsministeren lhbt+-relaterte spørsmål fra opposisjonen på en måte som provoserte mange skeive. «Hva likekjønnet ekteskap angår, er dette et tema som må studeres veldig grundig. En beslutning krever en detaljert gjennomgang av hele samfunnet. Dette kan endre familiekonseptet og dertil hørende verdier, så vel som hele samfunnet», sa Kishida.

Landets lhbt+-aktivister mener statsministerens kommentarer er bevis på at han ikke ønsker å forholde seg aktivt til temaet. Aktivist Soshi Matsuoka startet en underskriftskampanje for anti-diskrimineringslover og økte rettigheter som i løpet av få dager samlet inn 40 000 underskrifter. «Kishidas manglende initiativ til å etablere juridisk beskyttelse for skeive er ensbetydende med å promotere diskriminering», sier Matsuoka.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS