Urix

Trumps eldste sønn kalte Pete Buttigieg «han homoen»

Den tidligere amerikanske presidentens sønn, Donald Trump, Jr. var åpent homofob i et tv-intervju.

f.v. Donald Trump Jr. og Pete Buttigieg.
Publisert

Donald Trump Jr. ble sist uke intervjuet av det ytre-høyre-orienterte tv-nettverket Newsmax. I sin omtale av transportminister Pete Buttigieg var han åpent homofob. Trump jr. påsto blant annet at Buttigieg kun hadde fått ministerposten på grunn av sin seksuelle legning, og kalte ham «han homoen».

Bakgrunnen for det homofobe utbruddet, hvor han også var innom presidentkampanjen og slang med leppa om at det i hvert fall ikke var noen stilling for en slik som ham, var ifølge nettstedet Advocate, ministerens håndtering av en alvorlig togulykke i Ohio, tre uker tidligere.

Republikanere har kritisert Buttigieg for ikke umiddelbart ha reist til ulykkesstedet. Kritikerne overser imidlertid at ved tidligere ulykker har heller ikke republikanske ministre besøkt de rammede. Og Buttigieg dro faktisk til Ohio forrige uke.

Flere har i etterkant av Trump Jr.s homofobe utsagn tatt til Twitter for å forsvare Buttigieg. De har blant annet vist til den tidligere ordførerens mangeårige utdanning og tidligere karriere i det militære.

Men som Advocate påpeker, konservative krefter har den senere tid stadig oftere angrepet skeive i Biden-administrasjonen. Angrepene har som mål å så tvil om skeives kompetanse.

Powered by Labrador CMS