Jan Torolf Egeland er selv far og bestefar, og er for surrogati. – Jeg tror at homofile og lesbiske kan være like gode foreldre som andre.

PRESTEN SOM KOM UT AV SKAPET

Etter flere tiår som misjonær, prest og familiefar, så sto Jan Torolf Egeland fram som homofil. – Jeg har tryglet og bedt om å bli forvandlet, men tror ikke på at noen kan bli helbredet for homofili, sier Egeland.

Publisert Sist oppdatert

På slutten av 80-tallet var Jan Torolf Egeland prest i det som den gang het Klyve og Nenset menighet i Skien. Han var også en gift trebarnsfar.

– Da homodebatten raste i kirken på slutten av 80-tallet så kunne jeg ikke si noen ting, av frykt – og det ble veldig vanskelig. Jeg følte meg feig som ikke sa noe til støtte for de homofile. Akkurat det føler jeg sårt den dag i dag, sier Egeland, som vokste opp i et religiøst hjem, med en far som var kirketjener og ei mor som var aktiv i det kristne foreningslivet.

Allerede som guttunge forsto han at han var «annerledes».

– Det ble en stor indre konflikt. Jeg lærte Jesus å kjenne, og jeg ble glad i Jesus. Samtidig så ble jeg veldig fortvilet, for signalene var jo at homofil – det kunne jeg ikke være. På mange måter så har den prosessen fulgt meg fram til i dag. Den dag i dag er ikke homofile akseptert fullt ut, siden man ikke kan vies i kirken.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS