SYNLIGE SKEIVE

– Jeg liker å tro at hele garderoben min er skeiv, og hvis jeg låner et klesplagg: Well it’s gay now.

En grunn til at Isac Lidegran liker å være synlig, er at han så ikke så mange skeive da han vokste opp.

Publisert

– Det er viktig å kunne vise at vi finnes. Og så håper jeg at noen skal bli inspirert til åpenhet når de ser at jeg og andre gjør det, sier Isac Lidegran (27) som er student og jobber i kiosk.

Hva er det med stilen din som gjør den skeiv?

Jeg tror det kanskje er på grunn av at jeg er skeiv og har på meg de klærne jeg har, at stilen blir skeiv. Eller på grunn av motivene på t-skjorter og sånn. Jeg liker å tro at hele garderoben min er skeiv, og hvis jeg låner et klesplagg: Well it’s gay now.

Hva var ditt første skeive plagg?

Har en gammel t-skjorte som det står «the king, the queen, the prince and the princess» på. Jeg har alltid følt at den er veldig skeiv siden jeg av og til føler meg som en konge, og av og til som en dronning. Tror jeg kjøpte den som 15-åring.

Hva eller hvem har inspirert stilen din?

«Overprisa Crocs i beigetoner må være det styggeste jeg har sett.»

I dag tror jeg musikken inspirerer meg mye, visse dager velger jeg outfit etter hva slags sjanger jeg starter dagen med å høre på. Ellers inspireres jeg av venner. Vi trenger ikke ha samme smak, men å se dem eie sin egen stil inspirerer meg til å kle meg som jeg selv vil. I det siste har interessen min før fetish inspirert mye av det jeg går med.

Har du opplevd trøbbel på grunn av stilen din?

Da jeg bodde på Jørpeland, var det en dude fra en MC-klubb som ville banke meg fordi han trodde at jeg som tydelig skeiv hadde prøvd å sjekke han opp, mens det jeg prøvde var å vinke ut venninna mi som sto inne. Så hvis ikke venninna mi hadde fått med seg det som skjedde og ikke hadde stilt seg mellom oss, så hadde jeg fått meg en blåveis. På den gode siden så møtte jeg noen andre medlemmer av samme MC-klubb som beklaget seg veldig over det som skjedde, og sa at de hadde kastet han ut av klubben.

Når syns du at du må tone ned det skeive?

I Kirken kanskje? Jeg er oppvokst med en veldig kristen, men åpen familie, så jeg har alltid hatt en respekt for religionen. Jeg toner som regel ned når jeg befinner meg i noen form for trossamfunn.

Er det viktig å se kjente personer flagge at de er skeive?

Det er bare fantastisk. Jo flere jo bedre! Og når de klarer å inkorporere skeivheten inn i stilen sin, så enda bedre! Enten det er mer subtilt, eller veldig out loud. Vi trenger begge deler og at de viser at det ikke finnes noen «feil» måte å være skeiv på.

Hva får ingen se deg i?

Du kommer aldri fange meg død i noe fra Yeezys, overprisa Crocs i beigetoner må være det styggeste jeg har sett. Og beige i generelt er en farge jeg aldri kommer til å forstå har blitt så stor. Jeg legger skylda på skandinavisk design, Kim K og Kanye. Det føles ut som de tok de verste fargene fra 70-tallet og tenkte «hvordan kan vi gjør dette verre» og voila Yeezys og SKIMS ble født.

Powered by Labrador CMS