Urix

Donatella Versace kritiserer Italias myndigheter

Det italienske moteikonet Donatella Versace langer ut mot Italias anti-lhbt politikk.

«Jeg har skapt min egen familie, basert på betingelsesløs kjærlighet», sa designer Donatella Versace under moteuka i Milano nylig.
Publisert Sist oppdatert

Under moteuka i Milano nylig mottok designeren en humanistpris for inkludering under CNMI Sustainable Fashion Awards, og hun brukte takketalen til å kritisere hjemlandets behandling av minoriteter og lhbt-personer.

I talen kritiserte hun Italias statsminister Giorgia Melonis anti-lhbt politikk.

«Myndighetene våre forsøker nå å fjerne menneskers rettigheter til å leve livene sine slik de ønsker. De forsøker å legge restriksjoner på våre liv», sa Donatella Versace ifølge The Hollywood Reporter.

Versace, som tok over som sjefsdesigner for luksusmerket Versace etter at broren Gianni Versace ble drept I 1997, la også vekt på viktigheten av ytringsfrihet, muligheten til å skape familier og retten til å elske den man vil.

«Vi må kjempe for frihet. I en tid hvor transpersoner opplever grusom vold, hvor barn i likekjønnete familier risikerer å miste barna sine, og i en tid hvor minoriteter blir angrepet av nye lover, har vi fortsatt mye å gjøre», sa Versace.

Versace delte også sin personlige historie, og fortalte om da broren Gianni kom ut av skapet. Da var hun 11 år, og hans åpenhet og kjærlighet påvirket henne. Hun fortalte også at hun selv omfavnet sin rolle som homoikon, og at hun ville fortsette å kjempe for frihet, likestilling og inkludering.

«Jeg har skapt min egen familie, basert på betingelsesløs kjærlighet. Mine venner og teamet mitt er ikke definert av rase, religion, alder, kjønn eller seksuell orientering, men av kreativitet, åpenhet, glede og empati. Det er verdier som betyr noe. Hvis vi alle kunne være mer velkomne og forståelsesfulle overfor hverandre, ville verden være ekstraordinær.»

Powered by Labrador CMS