Skeiv Ungdom

Skeiv Ungdom tildelt Wenche Foss' ærespris

Den prestisjefylte Wenche Foss' ærespris ble utdelt til organisasjonen Skeiv Ungdom og skuespiller og forfatter Linn Skåber.

Representanter for Skeiv ungdom feiret Wenche Foss ærespris med en glad selfie.
Publisert Sist oppdatert

Leder for Skeiv Ungdom, Jane- Victorius Bonsaksen tok imot Wenche Foss ærespris på vegne av organisasjonen.

«Det betyr mye for oss å få prisen i et år som markerer 50 år siden avkriminaliseringen, samtidig som det skeive miljøet har vært mål for terror og hatkriminalitet. Etter terroren fungerte vi nærmest som et krisesenter. Nå som politikerene har fjernet midlene til Ungdomstelefonen ble det skapt en stor usikkerhet for fremtiden. Å få Wenche Foss' ærespris betyr derfor uendelig mye. Det forteller at Skeiv Ungdom gjør en god jobb», sa Bonsaksen i sin takketale.

Leder for Skeiv Ungdom, Jane- Victorius Bonsaksen.

Skeiv Ungdomstelefon får håp

Wenche Foss ærespris tildeles hvert år individer eller organisasjoner som gir verden noe av den samme energi, livsglede og engasjement Wenche Foss selv var kjent for.

I tiår etter tiår var skuespilleren Wenche Foss landets ubestridte diva. Den rollen benyttet hun til å snakke opp medmennesker som ikke alltid evnet å formulere seg like presist.

På den tiden Foss sto frem som stolt mor til et barn med Downs syndrom, ble disse barna ofte satt bort eller gjemt bort.

Det betydde derfor svært mye for slike foreldre at Foss brukte sin ubestridte stjernestatus til å peke på egenverdien hos alle mennesker.

Fra sin nesten motsatte posisjon i samfunnet gjør organisasjonen Skeiv Ungdom et lignende arbeid. Særlig viktig har Ungdomstelefonen vært. Som kontaktledd for unge som sliter med egen identitet eller med uforstand fra folk omkring seg, har de frivillige i Skeiv Ungdom gjort en formidabel jobb.

Når foreslått statsbudsjett har fjernet de øremerkede midlene til drift av telefonen, har det vakt sterke reaksjoner. I tillegg til anerkjennelsen som ligger i Wenche Foss' ærespris, kommer derfor de 50.000 kronene som følger æren godt med. De er tiltenkt videre drift av Ungdomstelefonen.

Powered by Labrador CMS