Skeiv Ungdom

– Vi trenger et verdig helsetilbud for transpersoner og å få på plass et tredje juridisk kjønn

Jane-Victorius Bonsaksen er valgt som ny leder av Skeiv Ungdom.

Jane-Victorius Bonsaksen.
Publisert Sist oppdatert

– Jeg gleder meg veldig til å samarbeide med dere alle, og til å lytte, lære og løfte de sakene dere vil at vi skal fokusere på, sa nyvalgt Skeiv Ungdom-leder Jane-Victorius Bonsaksen da hen lukket Skeiv Ungdoms landsmøte søndag.

Landsmøtet til Skeiv Ungdom ble avholdt på Haraldsheimen helgen 6.-8. mai.

Riktig å gi stafettpinnen videre

Med seg har hen et nyvalgt sentralstyre, og gleder seg til å være fungerende leder fra juni. Avtroppende leder, Odd Thomassen, sier det var mye følelser rundt det faktum at Skeiv Ungdom endelig kunne avholde et fysisk landsmøte igjen. Det var også rart å tenke på at det var hans siste som leder for organisasjonen.

– Allikevel føles det utrolig riktig å gi stafettpinnen videre til Jane-Victorius. Hen har fått æren av å overta verdens beste jobb. Jeg ønsker deg alt godt videre og jeg gleder meg til å se deg ta organisasjonen videre opp og frem, både politisk og organisatorisk, var meldingen til landsmøtet og til påtroppende leder.

Bred erfaring

Den nye lederen er opptatt av alt det viktige og spennende arbeidet Skeiv Ungdom skal ta tak i det kommende året.

– Jeg gleder meg til å fortsette å rette fokus på at vi trenger et verdig helsetilbud til transpersoner, og å presse på for å få på plass et tredje juridisk kjønn. Jeg følger og nøye med på arbeidet rundt forbudet vi er lovet mot konverteringsterapi.

Bonsaksen har bred erfaring fra Skeiv Ungdom. I tillegg til å ha sittet i sentralstyret i to år, hvorav ett år som politisk nestleder, har hen blant annet vært med på å arrangere Kjønnsmangfoldsleiren, ledet utvalg, og vært leder for Skeiv Ungdom Innlandet. Hen er spesielt engasjert i interseksjonalitet, og helsetilbudet til transpersoner.

– Vi har vokst utrolig mye de siste årene, og jeg gleder meg til å være med på å utvikle Skeiv Ungdom videre. Jeg vil gjerne at vi skal ha gode, trygge lokallag, så vi har aktiviteter som er tilgjengelig for alle i distriktene, og som vil engasjere seg i lokal politisk påvirkning. Jeg håper det kan hjelpe i arbeidet for et desentralisert helsetilbud for transpersoner. Vi jobber opp mot nasjonale myndigheter, men lokalt press er med på å vise hvor nødvendig det er med en desentralisering.

Det nyvalgte sentralstyret i Skeiv Ungdom er:
Leder: Jane-Victorius Gipling Bonsaksen (25 år)
Politisk nestleder: Eva Henriksen (28 år)
Organisatorisk nestleder: Alexander Sørlie (20 år)
Sentralstyremedlem: Luca Ovedie Amundsen (23 år)
Sentralstyremedlem: Ask Stenseth-Kiland (17 år)
Sentralstyremedlem: Jakob Bysheim (21 år)
Sentralstyremedlem: Trym Fjeldheim Karlsen (22 år)
1.vara: Hedda Josefine Bruncell (22 år)
2.vara: Åse Berg Dybvik (24 år)
3.vara: Milo Sølve Leistad Quam (28 år)
4.vara: Bendik Laumann Vedal (26 år)

Powered by Labrador CMS