Musikk

Skeive vekkelsen består av Einar Stenseng (t.v), Filip Ring og Reidun Mork.

Skeiv vekkelse på misjonsreise

Den musikalske trioen Skeive Vekkelsen slipper fersk julesingel – og annonserer planer om misjonsreise i 2022.

Publisert Sist oppdatert

.

Bak Skeive Vekkelsens skrangleviser og bedehusmusikk finner du Reidun Mork, Einar Stenseng og Filip Ring. I dag slapp trioen julesingelen «Jeg vil takke stjernen».

Lytt til «Jeg vil takke stjernen» nederst i saken.

De har tidligere kalt seg både Vekkelsen og Nye Vekkelsen, men utga sitt første album under navnet Skeive Vekkelsen tidligere i år. Albumet ble urframført under Skeive Sørlandsdager tidligere i år, og gir religiøse samfunn hard medfart – spesielt de kristne.

Trioen har nå fått støtte fra Kulturrådet til å reise på Skeiv Misjonsreise i 2022.

.

Albumet «Skeive Vekkelsen» vegrer seg ikke for å gi religiøse samfunn hard medfart – spesielt de kristne.

Sjonglerer humor og alvor

Skeive Vekkelsen kaller seg selv et «fundamentalistisk vaklende gospelorkester» som synger om «fristelser, gnostisk velsignelse og bondeanger». De stiller spørsmålstegn ved «fredsfyrsten» Jesus Kristus og Guds utsagn om homoseksualitet. Det er komisk og gjenkjennelig, men med et dypt alvor i bunn.

Der «Løft opp din homohånd» er en hymne til frigjøring, trøster en unison menighet deg med at homofili bare er en periode med «ufrivillige følelser» i låta «Vakttårnet 2008».

Sistnevnte er absurd og komisk, samtidig som det hviler en dysterhet under de strenge tekstlinjene – en visshet om at ordene stammer fra en streng gruppe som faktisk har disse holdningene til homofili.

.

Mørke bibelbelter og karismatiske homoterapimiljøer

– Med lykkehjul, flanellograf, instrumenter, litteratur, plater, basar, god samtaler og rød saft drar Skeive Vekkelsen ut på en misjonsreise for å tale «disse mine minste» sak – ikke ulikt de første kristnes misjonsreiser eller de Vekkelser som har hatt sitt utspring fra grasrota samt en radikal vilje til å endre usunne strukturer, sier Skeive vekkelsen selv om misjonsreisen.

Hvordan det er å vokse opp som skeiv i en kristen menighet, undrer Skeive Vekkelsen.

Dette blir de forhåpentligvis klokere på, når de skal oppsøke «isolerte, mørke bibelbelter i Nord-Norge, via det pietistiske Vestlandet til det kjedelige kirkelige Sørlandet og opp mot det uber-karismatiske homoterapimiljøet i Oslofjorden».

.

Reiser med Halvor Moxnes

Halvor Moxnes, som for kort tid siden holdt minnetalen i Kim Frieles begravelse 6. desember, er blant menneskene de tar med seg på misjonsreisen. I et medfølgende hefte til albumet «Skeive Vekkelsen», forfattet Moxnes et dikt, spesielt til utgivelsen:

.

TENK OM SKEIVE

FLYTTET INN I BIBELEN

OG BEGYNTE Å OMMØBLERE ROMMENE

BEGYNTE Å VRI LITT PÅ ALL SEXEN I BIBELEN

BEGYNTE Å SNU OPP NED PÅ SKAMMEN

BEGYNTE Å TREKKE TEPPET UNDER HETEROMAJORITETEN

BEGYNTE Å LEKE MED TANKEN PÅ AT GUD OG JESUS KANSKJE ER SKEIVE

I ALLE FALL MER SKEIVE ENN STREITE

FOR KJÆRLIGHETEN ER ALDRI BARE STREIT

MEN ET MIRAKEL FOR ALLE SOM MØTER DEN

.

Med seg på ferden har de også Ole Botnen Eide, Hanne Kro Sørborg fra Kristiansand Kommune, Didrik Søderlind, Halvor Moxnes, Kristian Mosvold, Skeivt Kristent Nettverk og Hjelpekilden.

Reiserute og mer informasjon om misjonsreisen kommer på nyåret.

.

Lytt til Skeive Vekkelsens nye julesingel her:

.

Powered by Labrador CMS