Pride Art 

2 millioner Oslo-folk og turister får se skeiv kunst

Pride Art og Sporveien feirer kjærlighet og normbrudd i Sporveispassasjen.

«Under Oslo S viser vi verk fra en svært sterk og viktig utstilling som kan treffe og berøre folk i farta. Vi tror mange vil kjenne seg igjen og forstå mer av hva det er å være skeiv», sier Frederick Nathanael, styreleder og kunstnerisk leder i Pride Art.
Publisert Sist oppdatert

Onsdag 5. juli åpner Pride Art og Sporveien årets skeive utstilling i Sporveispassasjen under Jernbanetorget i Oslo sentrum. 22 fargerike kunstverk fra hovedutstillingen «Kampen fortsetter» som er utstilt i Sofienberg kirke gjennom sommeren, skal nå også glede kollektivreisende Oslo-folk og turister i tre uker. 

Stephan Udbjørg og Stian Tjernsmo setter opp satelitt-utstilling i Sporveispassasjen under Jernbanetorget.

«Tusenvis av kollektivreisende går i Sporveispassasjen hver dag. Nå kan de reisende se kunst som reflekterer den mangfoldige byen Oslo skal være. Jeg er glad for at vi som by kan åpne våre felles områder til slike utstillinger. Kampen for likeverd, aksept og mangfold fortsetter», sier Sirin Stav (MDG), byråd for miljø og samferdsel i Oslo.

2 millioner ser skeiv kunst under Jernbanetorget

Birte Sjule, konsernsjef i Sporveien, deltok i paraden og har gitt plass til Pride Art i Sporveispassasjen.

Sporveien forventer at 2 millioner reisende vil passere utstillingen, som står i passasjen mellom østgående og vestgående T-banelinjer under Jernbanetorget i Oslo sentrum. 

Også Birte Sjule, konsernsjef i Sporveien, ser frem til utstillingen: 

«Forrige uke var jeg med på å dekorere trikkene våre med prideflagg, og lørdag gikk jeg og en gjeng engasjerte medarbeidere i Sporveien sammen i paraden. Vi er derfor veldig glade for å fortsette pridefeiringen med å være vertskap for denne flotte utstillingen i samarbeid med Pride Art. Og da er det også vårt ansvar at alle som reiser med oss føler seg velkommen og trygge», sier Birte Sjule.

Brenner for et varmere og rausere samfunn

 «Vi hatt et fantastisk samarbeid med Sporveien i 2023 vi håper å kunne videreføre i årene fremover, for å vise alle mennesker som beveger seg gjennom byens kjerne et mangfold av skeive som strekker seg utover det outrerte og karikerte bildet mange ofte har av oss», sier Frederick Nathanael, styreleder og kunstnerisk leder i Pride Art. 

«Under Oslo S viser vi verk fra en svært sterk og viktig utstilling som kan treffe og berøre folk i farta. Vi tror mange vil kjenne seg igjen og forstå mer av hva det er å være skeiv. Mennesker som bryter med normer er viktig for at samfunnet skal bli rausere og varmere. Fortsetter vi sammen å kjempe mot det som vil begrense oss og skape frykt, på tvers av alt som skiller oss, vil vi finne veien uansett hva som møter oss i tiden som kommer», sier Frederick.

Satellitt-utstillingen i Sporveispassasjen åpner onsdag 5. juli og står, ifølge pressemeldingen, til 23. juli. 

 

 

 

Powered by Labrador CMS