Justin Osborne
Justin Osborne

Synger til sørstatsskeive

Frontfigur og låtskriver Justin Osborne er ikke redd for å ta opp tabutema i tekstene sine.

Publisert Sist oppdatert

DET AMERIKANSKE COUNTRYROCKBANDET Susto spiller på John Dee 17. august. Frontfigur og låtskriver Justin Osborne er ikke redd for å ta opp tabutema i tekstene sine. Blant annet i låta «Gay in the South», fra albumet «& I’m Fine Today» (2017).

Til musikkbladet Billboard fortalte Osborne om sangen at han var glad for at hjemstaden South Caroline, en av statene i det såkalte «dype sør» (Deep South) i USA, har kommet lenger i synet på skeive de siste årene. «Jeg her ikke homse selv, men jeg har venner og familie som er det. Når jeg ser hva de møter, og at de ikke har sjansen til å være seg selv, særlig i små sørstatsbyer som jeg kommer fra, så er det hardt. Heldigvis tas debatten, og vi er bare en del av det. Det er mer enn nok mennesker der ute som vil gjøre mye for å få ting gjort, men verden er ikke der den trenger å være ennå. Derfor må vi jobbe sammen.»

Osborne understreker at han er opptatt av å ta diskusjonen om saker som opptar ham, selv om folk blir provosert. «Jeg tror nok mennesker kan blir støtt når jeg stiller spørsmål ved de religiøse rammene i samfunnet. Mange er villige til å endre på kulturelle synspunkter, men når jeg rokker ved folks grunnverdier og hvordan de forstår verden, blir det en vanskelig samtale å ta. Men jeg er ikke interessert i å krangle om tingene, bare å diskutere temaet.»

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS