Kultur

– Vi blir lykkeligere av å synge

Kim Wigaard Johansen leder Demenskoret med liv og lyst.

Demenskoret: Programleder Ingrid Gjessing Linhave og dirigent Kim Wigaard er selv blant de 400.000 pårørende til de 100.000 personene som er rammet av demens.
Publisert Sist oppdatert

Programleder Ingrid Gjessing Linhave har startet et kor for sangglade personer med demens og publikum får følge dem i serien Demenskoret på NRK. Sammen med dirigent og stemmespesialist Kim Wigaard Johansen jobber Ingrid Gjessing Linhave og koret mot en konsert foran en fullsatt sal på selveste Chat Noir.

Kim Wigaard Johansen er for mange kjent fra Melodi Grand Prix, hvor han deltok med låta «Fool For Love» i 2020, og i 2022 med låta «La melodia».

– Det som har overrasket meg mest og som overrasker meg gang på gang, er hvor voldsom kraften av sang og musikk er, sier Wigaard Johansen til Blikk.

– Å synge bringer frem minner, drømmer og gir deg muligheten til å sette ord på følelsene dine. Det finnes kun positive faktorer ved å synge i kor eller å utvikle seg selv som sanger, sier Wigaard Johansen.

Det er stor bredde i Demenskoret, de 15 kormedlemmer spenner fra 48 til 85 år, og Wigaard Johansen henter ut energi og sanglyst hos alle sammen.

f.v. Kim Wigaard som Puffie Mantrap og Stian «Staysman» Thorbjørnsen i Drag Me Out.

– Som dirigent og vokal-coach gjennom sangskolen min Stemmeakademiet, lærer jeg bort sangteknikk, språk, rytme og artisteri. Og jeg ser hvor viktig det er å ha sang som en uttrykkskanal. Som en veldig energisk person har jeg stor lidenskap for yrket mitt. Jeg elsker å gi av meg selv, og å lære bort kunnskapen min til andre. Vi blir faktisk lykkeligere av å synge, konstaterer Wigaard Johansen.

Drag me out

Wigaard Johansen har bred erfaring innen sang, og har erfaring fra tv-produksjoner som Idol og The Voice på TV 2, i tillegg til å være gjest i flere omganger på Beat for Beat på NRK.

Mange husker kanskje Wigaard Johansen også fra tv-produksjonene Drag Me Out på TV Norge og Drags på TV 2, som rullet over skjermene i fjor. Wigaard Johansen deltok da som sitt drag alter ego Puffie Mantrap.

Han er ikke fremmed for å bruke drag-energien i møte med Demenskoret.

– Jeg får brukt drag-energien min hvor hen jeg går! Drag har for meg vært en av de viktigste måtene å bli kjent med meg selv på. Jeg tror likevel ikke Puffie kommer til å stille som dirigent med det første. Puffie liker best å opptre selv. Men aldri si aldri!

Powered by Labrador CMS