Urix

Én av tre transungdommer kan miste behandlingstilbud

En tredjedel av transungdom i USA risikerer å miste tilgang til kjønnsbekreftende behandling, ifølge ny studie.

Publisert

Studien er utført av Williams Institute ved UCLA School of Law og konkluderer med at 58 000 transpersoner mellom 13 og 17 år kan stå uten behandling dersom USAs mange omstridte anti-translover vedtas.

Forskerne anslår at det bor omtrent 150 000 transungdommer i landet. Derfor står potensielt en tredjedel av alle transungdommer i fare for å miste eller nektes tilgang til kjønnsbekreftende behandling.

Femten amerikanske stater har allerede vedtatt eller vurderer lovgivning som begrenser transhelsetjenester. I Alabama Oklahoma og Nord-Carolina står ytterligere 4400 unge transpersoner mellom 18-20 år også i fare for å miste tilgang til helsehjelp.

I forrige uke publiserte Movement Advancement Project (MAP) en rapport i samarbeid med Equality Federation. Deres undersøkelser viste at det så langt i 2022 er blitt foreslått 280 lover som retter seg mot skeive studenter og elever og etniske minoriteter. Lovforslagene innebefatter i stor grad å kriminalisere helsepersonell som tilbyr hjelp til transpersoner, å forby skeive bøker og klasseromsdiskusjoner om skeive tema, og å begrense transpersoners deltakelse i skoleidretten.

Powered by Labrador CMS