Pride

Politiker oppfordret til brenning av regnbueflagg

Konservativts førstekandidat i Alver oppfordret til brenning av pride-flagg i valgdebatt.

Publisert

Tirsdag denne uka inviterte det kristne miljøet i kommunen til valgdebatt på Nordhordaland folkehøgskole, hvor blant annet livssynsbaserte barnehager og skoler, Pride, kjønnsidentitet og seksualundervisning ble diskutert.

I debatten skal Bjørn Humblen fra partiet Konservativt ha kalt Pride og kjønnsideologi for indoktrinering, og uttalte at man bør brenne alle Pride-flagg.

«Jeg ble rett og slett sjokkert. Jeg synes ikke slik ordbruk og retorikk hører hjemme i kommen vår», sier ordførerkandidat i Alver kommune, Marius Hindenes (V) til TV 2.

Også kandidat fra Ap, Nina Bognøy, reagerte på ordbruken i debatten.

Hun tok ordet og ba ordstyrer om å bidra til å ta debatten ned på et anstendig nivå.

«Jeg synes ikke det var greit. Jeg hadde håpet at vi skulle slippe å få slike type kommentarer fra scenekanten i en valgdebatt, at vi var på et annet nivå enn det», sier Bognøy.

Partiet Konservativt het tidligere Partiet De Kristne (PDK), og er et verdikonservativt politisk parti stiftet i 2011.

Partiets kjernesaker er, ifølge dem selv, en kamp mot Pride og kjønnsideologi.

Partileder i Konservativt, John Erik Selle, skriver i en SMS til TV 2 at de er orientert om saken og har sett i gang en intern prosess for å klargjøre hva som er sagt og gjort.

«Konservativt er kategorisk imot brenning av flagg og bøker selv om det er innenfor loven, og uavhengig av hva slags flagg og bøker det gjelder», heter det i tekstmeldingen.

 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS