Musikk

– That's just bullshit!

Lissie flytter konsert fra Forum Scene i Bergen til USF Verftet fordi hun mener eierne av Forum Scene er homofobe.

Lissie.
Lissie.
Publisert

En uke før konserten til den amerikanske artisten Lissie på Forum Scene i Bergen, ble konserten flyttet til USF Verftet, fordi hun mener Forum Scene er «anti-gay».

Elisabeth Corrin Maurus er for omverdenen bedre kjent som den gitarspillende artisten Lissie. Siden debutalbumet «Catching A Tiger» ble sluppet i 2010 år siden, har karrieren hennes tatt fart, og hun har blitt en publikumsyndling her hjemme i Norge.

I dag spiller Lissie konsert på USF Veftet i Bergen. Opprinnelig skulle konserten arrangeres på Forum Scene, men en melding fra en fan satte en stopper for den konserten.

«Jeg snakket med litt forskjellige om det og kom frem til at jeg ikke støtter de som eier Forum. Slik jeg forsto det har eierne et synspunkt som ikke fremmer homofilt ekteskap, de er anti-gay. That's just bullshit! Det vil jeg ikke ha noe å gjøre med», sier Lissie til BA.

BA får opplyst at det hele ble satt i gang av at en fan kontaktet Lissies management via e-post.

I e-posten går det frem at hen redegjorde for eierskapet til Forum i form av frikirken Salt og Dan Odfjell. Det ble i e-posten ikke presisert at konserten ble avholdt av Forum Scene som er uavhengig av eventuelle synspunkt eierne måtte ha.

«Salt er ikke anti noen, og ikke mot homofile. Det stemmer at vi har et konservativt syn på ekteskapet, men skeive er velkommen i vår kirke som alle andre. I Salt er det mange ulike mennesker, inkludert skeive, og det er folk som både deler og som ikke deler kirkens samlivsteologi. Det er leit at Lissie ikke vil leie i Forum på grunn av oss, og vi hadde gjerne tatt praten med henne om hun hadde tatt kontakt direkte», skriver daglig leder i Salt, Sigurd Bekkevold, i en e-post til BA.

Powered by Labrador CMS