Konsert

Oslo fagottkor hyller Ukraina i juleshow

Oslo fagottkor og KORK inviterer til Norges største og lekreste juleshow i Oslo Spektrum.

Publisert Sist oppdatert

En årelang drøm går i oppfyllelse når Oslo fagottkor får med seg selveste Kringkastingsorkesteret på juleshow i byens storstue Oslo Spektrum, 8. og 9. desember.

– I år gjør vi alt større. Koret er større, orkesteret er større og scenen er større, sier produsent Steinar Svendsen.

Det er overveldende for et amatørkor som begynte karrieren med en liten konsert for venner og kjente på trebenkene i Lilleborg kirke.

– I år tøyer vi virkelig grensene til det knaker i sømmene. Vi har sprengt alle budsjetter for effekter, rekvisitter, glitter og kostymer. Vi byr på alt fra tettsittende og glinsende til varm, rød velur. Dette blir garantert Norges lekreste juleshow, sier Svendsen.

Koret tar frem de fineste sangene fra 18 år med alvor, tant og fjas, men byr også på mye nytt. Med seg på laget har de artistene Tuva Syvertsen og Metteson og den anerkjente italienske dirigenten Daniela Musca.

– Vi feirer ikke bare jul, men også femti år med frihet. Det blir en heidundrande avslutning på Skeivt kulturår. På vårt fagottale vis kjemper vi for at alle skal få feire den jula de ønsker seg i fred og frihet. Derfor dedikerer vi også et innslag til våre venner i Ukraina, sier Svendsen.

Powered by Labrador CMS