Krimfestivalen

Sveriges lesbiske krimdronning til Oslo

«Krimlesende lesber har vært utsultet i århundre», sier Tina Frennstedt. Nå er hun ute med ny bok om den lesbiske etterforskeren Tess Hjalmarsson, og 29. februar gjester hun Krimfestivalen i Oslo.

Tina Frennstedt var en Sveriges fremste kriminalreportere. Som forfatter skriver hun fiksjon basert på uoppklarte forbrytelser fra virkeligheten.
Publisert

Uoppklarte forbrytelser fra virkeligheten, en lesbisk etterforsker med turbulent privatliv og troverdige skildringer av politiets arbeid har vært en suksessoppskrift for den svenske krimforfatteren Tina Frennstedt (54).

Nå er hun aktuell med boka «Det siste bildet».

Hun lot seg inspirere av ekte kriminalsaker da hun debuterte med «Forsvunnet» i 2019. Boka ble kåret til «Årets krimdebut» i Sverige og dermed var hjulene i gang. Parallelt med utgivelsen av den tredje tittelen i 2021 ble det klart at produksjonsselskapet Anagram, som står bak «Den tynne blå linjen», skal utvikle bøkene til TV-serie. 

I «Det siste bildet» er handlingen lagt til København og Österlen, og også denne gangen er den inspirert av to virkelige hendelser. Som vanlig er det den lesbiske Tess Hjalmarsson som jobber i Sveriges Cold Case-gruppe, som må til pers.

For Frennstedt er det helt naturlig at hovedkarakteren i bøkene hennes er lesbisk.

«Jeg tror det blir best å gjøre det som ligger en nærmest når man skriver. I tillegg er det behov for en skikkelig bra og stødig skeiv politi i krimverden. Krimlesende lesber har vært utsultet i århundre», sier Frennstedt til svenske QX.

Selv har Frennstedt mange år som krimreporter bak seg, og hun har fulgt mange såkalte «cold cases».

«Jeg har sett hvordan uoppklarte saker har påvirket omgivelsene, spesielt på små steder. Naboer, venner, skolekamerater, politi, alle var engasjerte. Vi har alle et behov for å komme oss videre, legge saker bak oss. Men det skjer ikke med uoppklarte saker. Det strider mot vår rettferdighetssans at det går en morder løs», sier Frennstedt.

Krimfestivalen i Oslo finner sted i månedsskiftet februar/mars. Møt Tina Frennstedt på festivalen torsdag 29. februar og fredag 1. mars.

Info: Krimfestivalen

Powered by Labrador CMS