Pride

For første gang Pride-flagger MF vitenskapelig høgskole

Rektor Vidar L. Haanes ved MF sier til Blikk at det var litt tilfeldig at regnbueflagget nå vaier utenfor skolebygget.  Det kunne skjedd før.

Også på sosiale medier har MF vitenskapelig høgskole, for første gang, kledd logoen i regnbue-farger.

MF vitenskapelige høgskole har aldri tidligere markert Pride-måneden juni utad. Men i år vaier regnbueflagget utenfor skoleinngangen i Oslo, og logoen i sosiale medier er også kledd i pride-farger.

– Hva fikk dere til å gjøre det i år?

– Det var litt tilfeldig. Vi kunne gjort det for flere år siden, men så ble det i år, sier rektor Vidar L. Haanes ved MF til Blikk.

Tilbakemeldingene på markeringen har ikke latt vente på seg. Vårt Land skrev mandag om både takknemlighet for at den kristne utdanningsinstitusjonen støtte til mangfold, og mer negative tilbakemeldinger.

Tidligere studentrådsleder ved MF og nå lærer ved Bibelskolen i Grimstad Andreas Holm mente for eksempel flaggingen støtet fra seg konservative kristne.

– Det finnes mange andre måter å vise at man står for inkludering og mangfold. Samtidig er det vel knapt noen symboler som er mer splittende enn et flagg som dette, sa Holm til Vårt Land.

Motsatt syn hadde blant en av høgskolens egne ansatte, MF-professor Sturla Stålsett. Han kalte markeringen både naturlig og selvfølgelig.

Rektor Vidar L. Haanes ved MF synes det er fint at regnbueflagget nå synes også på utsiden av skolebygningen.

Mange skeive studenter

Til Vårt Land sa rektoren at han ikke var overrasket over negative tilbakemeldinger, men hva med positive?

– Jeg er egentlig ikke overrasket over positive tilbakemeldinger, da jeg forstår at mange har ventet på at MF skulle stå tydeligere frem i forbindelse med Pride.

– Vi har tenkt at forholdet til skeive først og fremst vises i hverdagen. Skeive studenter og ansatte har vært en naturlig del av MFs studie- og arbeidshverdag i tjue år.

Haanes viser til Studentenes nasjonale helse- og trivsel-undersøkelse (SHoT) som har vist at MF har litt flere skeive studenter enn gjennomsnittet.

– Disse er mer enn gjennomsnittet tilfreds med sin studiehverdag.

– Hva tror du det kan bety for skeive kristne at en akademisk institusjon som MF velger la regnbueflagget vaie? Og hvilket signal tror du det kan sende ut til andre i kristennorge?

– Det har vært krevende for mange med et tradisjonelt syn på homofilt samliv at MF-ansatte teologer har oppfordret så sterkt til endring i dette spørsmålet, både i Metodistkirken, Pinsebevegelsen og i den mer konservative delen av Den norske kirke.

– Svært mange har fortsatt et bilde av MF som er preget av den tunge, konservative tradisjonen vi har stått igjennom forrige århundre. Da kan det lett oppstå spenninger mellom disse, og de som faktisk jobber og studerer på MF, og som har opplever en annen virkelighet i hverdagen.

Samtidig, understreker han at han forstår at mange synes MF har ventet for lenge med å bruke regnbueflagget.

– For MFs studenter vil regnbueflagget på en særlig måte vise at alle er velkommen og kan kjenne seg trygge. Det kan også bety en synliggjøring av de endringer som har skjedd på MF over tid.

– Jeg har som rektor forholdt meg til og hatt svært gode relasjoner til skeive studenter, studentledere og ansatte i hele min rektorperiode, og synes det er fint at regnbueflagget nå synes også på utsiden av MF, sier Haanes.

Powered by Labrador CMS